Jump to content
bonne

UD Fraråder rejser til nabolande

Recommended Posts

Hvis der ellers er nogle tilbage på sitet (udover SPAM'ere): Skulle have touret lidt rundt i Europa i dag, men jeg fandt ud af, at Sverige fraråder rejser til nabolandene f.eks. Danmark (men ikke Portugal). Det giver i så fald problemer med div. forsikringer.

Jeg har spurgt UD om det skyldes risiko omkring coronasmitte, og i så fald, hvorfor man frarådes at rejse til Danmark, men ikke til Portugal. Svaret var:

"UD har resonerat som så att vi har lyft avrådan för länder inom EU som inte har särskilda restriktioner som förhindrar eller försvårar inresa för just svenskar och avrådan kvarstår för de länder som har denna typ av restriktioner då detta påverkar möjligheten att resa.

 Detta innebär att UD fortsatt avråder från icke nödvändiga resor till våra grannländer. Men det är viktigt att påminna om att det handlar om en avrådan från icke nödvändigt resande, och att lokala överenskommelser som finns, exempelvis för arbetspendling, fortfarande gäller.

 Jag förstår att det inte låter helt logiskt med det är utifrån de principerna som UD fattat sitt beslut. Avrådansbeslutet kommer att uppdateras och förändras kontinuerligt."

Så UD tager åbenbart deres befolkning som gidsler i den politiske coronakamp.

Vh, Lars.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svensson forstår vel nok, at skulle man blive syg i udlandet på en ferierejse, så vil det tage en krig at overbevise Försäkringskassan om at man er dækket. Derfor tager Svensson ikke på ferie i udlandet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...