Jump to content

cbpwr

Members
 • Content Count

  580
 • Joined

 • Last visited

About cbpwr

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 08/14/1973
 1. Ved godt det er en gammel tråd, jeg kunne heller ikke finde feltet i 2021. Men tror ikke man har ret til at trække renter fra hvis man er "Begrænset Skatte pligtig", men kan hvis man overgår til "Grændsegænger Reglen". Som jeg læser det kan man ikke bare switch rundt mellem Grændsegænger/Begrænset skattepligtig, noget med man skal havde taget stilling til det inden 31/August? Jeg kan dog se de sidste par år har jeg kunne trække renteudgifter ?, men ved ikke om jeg stod som grændsegænger, pdf'en fra tidligere år skriver jeg er begrænset skattepligtig, og har kunne trække renterne fra. Det kan være skats system der skriver begrændset skattepligtig fordi jeg åbenbart er det nu. Det er ikke sikkert jeg var det tidligere :( hmmm....
 2. Jeg tror ikke de regler blev til noget, jeg står snart og (måske) skal bruge dem, der jeg er opsagt på 31/10-2019, jeg bor i Sverige og arbejder i DK, og Står i HK Danmark, I HK siger de jeg skal melde mig ind i en Svensk Fagforening, det så ud som om Unionen passer til mit område, det kan jeg dog ikke få lov til, da man først kan blive medlem når man er i Arbejde hos en Svensk arbejdsgiver, men det er nok heller ikke Fagforeningen som er vigtig, men A-Kassen, da det er dem som skal udbetale Dagpenge (a-kasseersättning), jeg har talt med Unionens A-Kasse, som siger de kan ikke gøre mere før jeg har fået min sidste udbetaling fra Jobbet i Danmark, så skal jeg have et dokument (PD U1) fra min Danske A-Kasse, så jeg kan bliver overflyttet. De sagde i Sverige at HK i Danmark ikke kan udfylde PD U1 dokumentet, før jeg har haft sidste udbetaling fra mit job I DK, og så frygter man jo der går mange uger inden udbetalingen kommer fra den svenske A-KASSE. Og ydelsen er ikke ret stor, man kan se det her: https://arbetsloshetskassa.nu/akasseersattning 1-100 dag Max 910 kr/dag 20 020 kr/mån efter skatt ca 14 553 kr/mån* 101-200 dag Max 760 kr/dag 16 720 kr/mån efter skatt ca 12 375 kr/mån* 201-300 dag Max 760 kr/dag 16 720 kr/mån efter skatt ca 12 375 kr/mån* Endast arbetssökande med barn under 18 år kan få arbetslöshetsersättning efter dag 300. Unionen har en forsikring som der giver et par 1000kr mere, men da men jo ikke kan være med i Fagforeningen, har jeg en IDE om at det kan jeg ikke bruge til noget. Det ser ud til at dagpenge satsen i DK er ca. 26.825 per mnd (altså svenske kroner), det er aligevel noget af en forskel. Håber jeg er heldig at finde job inden den 31/10, er fritstillet, så kan stoppe når jeg vil ?
 3. Nogle der kender et billigt firma, kan ikke bruge ROT avdrag til noget :( Som evt. vil installere en varmepumpe fra Bauhaus?
 4. Kan man trække danske renteudgifter fra i Sverige ? også selv om man trækker dem fra i Danmark, lyder da mærkeligt, kan ens kone så også trække mine danske renteudgifter fra selv om jeg allerede selv har trukket dem fra i Danmark ?
 5. Nogle der ved om der stadig er plan om at færgerne skal streke fra 16.april ? Bliver HH Feries også ramt?
 6. Bare lige et spørgsmål, hvis man bor i Sverige, skal man så betale skat hvis man vinder i Lotto ? Hvis man vinder i lotto i Sverige, skal man så betale skat af gevinsten i Danmark? Hvis man vinder i lotto i Danmark, skal man så betale skat af gevinsten i Sverige? Skatteverket ville jo gerne have skat af vores SP-Penge, så man må jo hellere spørge inden man vinder en masse millioner :) //CB
 7. cbpwr

  fradrag Svensk Skat.

  Hej. Konen starter muligvis snart i noget job pratik, fra AF (i Sverige), har hun fået papire om når hun har fundet en arbejdsgiver, vil kun få 223kr pr dag. Det må jo være 223kr pr arbejdsdag eller er det pr. kalender dag? Hvad med skat, på denne løn ? - har man som i DK et personfradrag ? Synes også jeg engang hørte man har extra fradrag hvis man har børn?
 8. Hej. Så i motormannen magasinet, at man aldrig fik vedtaget den planlagte 30% extraskat på trafikforsikringen, den den svenske regering. Og der var en som skrev ind og spurgte om man ikke burde få disse penge tilbage, eftersom det aldrig blev vedtaget. Nu er motormannen jo nok ikke de rigtige sted at stille spørgsmålet, da de også sælger forsikringer, så de vil næppe give folk ret i at de penge man har betalt for meget, burde man få tilbage. Har andre hørt om det, vi har jo betalt 30% (32% vist nok) extra på vores trafikforsikring i årevis nu.
 9. det skulle ikke være noget problem at trække renterne fra i Danmark, dog skal man lige være opmærksom på at hvis man er gift, og ens ægtefælde ikke arbejder i DK kan vedkommende ikke overfører disse renteudgifter til dig. Men hvis du er gift og ægtefælden ikke arbejder i Danmark, man man få et fradrag på. ca 40000 (begrændset skattepligtig), men så kan du heller ikke trække dine rente udgifterfra i DK. Det hedder grændsegænger eller begrændset skattepligtig. For mit vedkommende kan det bedste betale sig at være begrændset skattepligtig.
 10. https://www.borger.dk/Emner/familie-og-boern/boern/boernepenge/Sider/boernefamilieydelse-boernecheck.aspx?KommuneId=710 Der står et stykke nede på siden.............. Hvem kan få børnefamilieydelse? For at få børnefamilieydelse skal disse betingelser være opfyldt: Den person, der har forældremyndigheden, skal være fuldt skattepligtig i Danmark. Det kræver som regel, at du bor i Danmark Barnet skal faktisk opholde sig i Danmark. Børnefamilieydelsen kan dog udbetales selvom barnet opholder sig kortvarigt i et andet land i forbindelse med fx ferie eller familiebesøg, eller hvis barnet opholder sig midlertidigt i et andet land som led i sit uddannelsesforløb for at forbedre sine muligheder for at klare sig her i landet. Skolefraværet skal være lovligt, for at undervisningspligtige børn har ret til børnefamilieydelse. Barnet må ikke være forsørget af det offentlige eller have indgået ægteskab. Kommunen må ikke have truffet afgørelse om manglende efterlevelse af forældrepålæg. Et forældrepålæg kan fx gå ud på, at forældrene skal sørge for, at barnet kommer i skole hver dag. Pålægget gives for et kvartal ad gangen. Det er ikke altid nødvendigt, at alle disse betingelser er opfyldt, for at du kan få børnefamilieydelse. Hvis du fx er arbejdstager eller selvstændig erhvervsdrivende og kommer fra et EU- eller et EØS-land, kan du kontakte din kommune for at få at vide, om du har ret til børnefamilieydelse. Hvis børnefamilieydelsen skal udbetales til en anden end barnets mor, skal du ansøge om det på en blanket. SKAT og din kommune undersøger, om betingelserne er opfyldt. Ansøg om udbetaling af børnecheck (børnefamilieydelse)
 11. Hej. Nogle herinde som har hørt om det er muligt at søge om svensk SU (CSN) når man ikke er EU-Borger. Det ser ud som om at man ikke kan få bevilget noget når man ikke er EU-Borger.. Og de skældner mellem om ægtefælden er svensk eller euborger åbenbart. Man skal have permanent opholdstilladelse, for at få og det har min kone ikke (endnu), en midlertidig på 5 år hvor af de 4 år er gået nu. Som jeg ser det er det støreste problem at jeg arbejder i Danmark, arbejdede jeg i Sverige var det intet problem. Nok igen fordi jeg ikke har betalt skat i Sverige.
 12. Hej. Læste et sted man skal være "Fuld skattepligtig" i DK for at modtage børnecheck, nogle der har kendskab til dette ? På den anden side, er det også noger være pladder der står på (jeg mener det er skat's hjemmeside omkring dette), de skiver også man skal være bosat i DK osv osv Men det er sådanne at børnepenge (børnecheck/barnbidrag) skal man have fra dk når man arbejder i dk.
 13. jeg skrev en mail til hulmur.dk som åbenbar ligger i Jylland, de ville da gerne komme til skåne :) priserne de gav mig i mail synes jeg ikke vare så vilde... http://hulmur.dk/
 14. cbpwr

  Diesel og kulde?

  noget helt andet..... oplever i andre også en nedgang i brändstof ökonomien, altså at jeres bil brugere mere diesel end normalt.... Efter kulden har sat ind oplever jeg at jeg bruger 20% mere diesel i forhold til i sommers (sidst på sommeren) Nogle mener at benzinselskaberne tilsätter noget om vinteren for at dieselen ikke skal klumpe som du skriver her i tråden. En anden årsag kan også väre man körer mere med bläseren, evt elbagrude og selvfölgelig längere tid för motoren bliver varm. den koldeste temp. jeg har kört i år i flg. körecomputeren er -13c, men märkede ingen problemer med motoren
 15. hehe jeg köbte en miljöbil da reglerne var du fik 10.000sek tilbage efter 6mnd. men gratis afgift noop, men giver så kun 1100sek pr år i afgift og det er billigt for en dieselbil. ang."gratis" parkering, er vist noget de må längere ud på landet med, det er malmö og göteborg som har det, efter at havde närläst reglerne droppede jeg at söge, man skal söge kommunen om tilladelse, som skal väre i bilen, det koster 600kr at söge. og denne tilladelse når man får den gälder 1 time parkering, på gade... nu kommer jeg ikke til malmö så tit, så de 600kr for at aflevere ansögningen kan jeg nok parkere 10år for mon ikke...
×
×
 • Create New...