Jump to content

LotsOfFreckles

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

About LotsOfFreckles

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 08/13/1981
 1. 131 har set,... tyder på at der ingen sygeplejersker er herinde,... udover mig
 2. Jeg er færdiguddannet sygeplejerske(i DK) til Januar og er nu begyndt at søge job i DK, men vil også prøve at søge i Sverige. Grunden til at jeg overvejer Sverige, er pendler tiden og fordi min mand har samme mødetider (som en sygeplejerske) på hans arbejde i København. Vi har børn der skal hentes til og fra dagis/fritis, så det ville lette en del mht. rejsetiden. PLUS, retten til omsorgsdage, hvis ens barn er syg. Jeg kender udmærket godt til lønforskellen, men ikke hvor stor den er. Lig med den lavere skat her i Sverige, går den så op med hvad man cirka slipper for af kørselsafgifter, så man nogenlunde får samme udbetalt som i DK? Jeg har nogle spørgsmål vedrørende dette samt om kotymen ved at søge en stilling "herovre". :o
 3. Vi har skydddad identitet her i sverige. Du skal have en meget vigtig grund til at du gerne vil have hemmelig adresse. Det skal så vurderes om det er "nok" til at du kan få det. Dokumentation skal forevises ved begrundelse.
 4. For mit vedkommende var jeg tilknyttet Rigshospitalet grundet årsager i relation til graviditeten som man ikke kan få hjælp til her i Sverige. Jeg KUNNE have valgt at føde her i SE, men jeg fandt det mere naturligt at føde på Riget grundet ovenstående :th2:
 5. Jeg fødte 1/12-12 sidste år på Rigshospitalet. Vi skulle aflevere fødselsanmeldelsen(den man selv skal bestille på nettet. Før fik man den i hånden med hjem) til skatteverket før der skete noget, og så modtog vi en lille mdr. efter hans personbevis.
 6. Jeg ved kun at parkering ved stationen koster 299kr/vecka. (Min mand har parkering i p-huset ved Hyllie, det koster 799kr om mdr.)
 7. Jeg har lige været der... og vi kørte hurtigt igen! Der var SÅ MANGE mennesker! Så skal man derop igen, bliver det helt sikkert udenfor sommerferien. Jeg syntes der var en del ting der var billigere end i foretningerne, så tog hvad jeg lige kom forbi. Men kan desværre ikke sige noget om fladskærme osv. kostede, nåede slet ikke dertil, der var som skrevet ALT FOR MANGE mennesker!
 8. Vil bare lige sige....Bliver du fritaget for at betale skat af din su, så kan du ikke trække renter osv. fra hvis du altså har lån/gæld osv. i DK. Hvis du intet har, så er det win win :D
 9. Jeg har fået forudbetalt normalbidrag til mine sønner i over 4,5 år af min tidligere kommune. Men da alt offentlig betaling er overgået til Udbetaling DK, så er der lavet en regel(som jeg så bliver berørt af) at alle dem som er udrejst efter 1 Februar 2010 ikke længere kan få det forudbetalt pr. 1 Maj 2013 For mit vedkommende er jeg så i klemme, da det er en vigtig pulje penge som bruges på mine sønner. Jeg har en væsentlig god grund til at få dem forudbetalt da faderen(som mine sønner ikke ser eller har noget med at gøre de sidste 3 år) ikke vil betale og aldrig gjort det af egen hånd. Udbetaling DK meddeler mig så at betaler han ikke, kræves de til sidst ind via lønindholdelse. Ja, men det kan jeg så regne ud vil tage en evighed, når det højst sandsynligt vil blive aktuelt med lønindholdelse for hver eneste mdr. Jeg spurgte ind til det, at hvis nu manden sidder i fængsel(det er der nemlig en stor mulighed for)??, så kan i jo ikke indkræve noget. Svaret jeg fik : Du kan klage! Jeg arbejder/studere i DK og netop betaler alt min skat til DK. Men har man fået bopæl her på denne side af Øresund efter den dato såååå..... :( Dette er en god viden at have hvis man overvejer at flytte til Sverige og at man netop er i sådan en situation at modtage normalbidrag forudbetalt af en eller anden grund. Det kan man så ikke få hvis du har bopæl her!
 10. Hvis det var noget? Gravide, nogle der har/lige født.... Vi vokser stødt ;) http://www.facebook.com/groups/305196156268435/?bookmark_t=group
 11. ...og flytter du adressen herover, så skal du ikke betale skat af din SU(hvis du da modtager dette ved siden af dit arbejde) :th2:
×
×
 • Create New...