Jump to content

bananas

Members
 • Content Count

  2,688
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

bananas last won the day on December 7 2019

bananas had the most liked content!

About bananas

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 11/30/1975

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Västra Hamnen
 • Occupation
  Senior Risk Manager

Contact Methods

 • Skype
  bananas3011@hotmail.com

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg kunne heller ikke finde feltet med rentefradrag. Jeg lagde det bare oven i befordringsfradraget - det har jo samme fradrags procent Det er jo trods alt bare en forskudsopgørelse
 2. Jeg fik tilsendt en bøde fra Tyskland for en mindre overskridelse i August ved et Autobahn vejarbejde (jeg kom ud fra en rasteplads midt i et vajarbejde, og fik ikke set om hastighedsgrænsen var 80 eller 100). Den var dog kun på 20 Euro - så det letteste var bare at betale på den iban konto de havde angivet.
 3. Det lyder mere som om at en Dometic Cool Ice boks er sagen - i den størrelse som passer dig: https://www.dometic.com/en/se/products/food-and-beverage/coolers/ice-chests https://www.thansen.dk/fritid/camping/kolebokse/passive-kolebokse-tasker/koleboks-dometic-cool-ice-22ltr.-wci-22/n-1040801974/pn-260554579/ Den kan ikke køle selv - men er fantastisk godt isoleret. Lægger du et nedre lag af frosne køleelementer i bunden af sådan en, så kan de holde sig frosne i nogen døgn - selv i en en varm bil. Har selv en 22 liters og har prøvet.
 4. Umiddelbart tænker jeg at det må arbejdsgiver godt, da arbejdsgiver ikke har nogen pligt til at stille parkeringspladser til rådighed - og slet ikke gratis parkering. At det så er temmelig ringe personalepleje, der kan lede til at nogen nøglemedarbejdere tager over til en konkurrent er en anden sag. Arbejdsgiver har også frihed til at dumme sig ;) Men ellers er det din fagforening du skal spørge om den slags. De vil have mere forstand på om der gælder nogen rettigheder for arbejdstager i forbindelse med flytning af arbejdssted.
 5. Hvem hulen kører dog også på dubbdäck - dem bliver man jo nærmest arresteret for at køre med i Tyskland ;) Forøvrigt vil dækbranchen gerne have lavet loven om. https://www.sydsvenskan.se/2018-04-10/dackbranschen-vill-andra-lagen-om-dubbdack
 6. Denne her sag lyder meget mystisk. Man sidder med en fornemmelse af at et eller andet ikke hænger sammen. Det kan være at du er løbet ind i en skrankepave. Loven siger vel at du skal registrere dig som boende i Sverige, hvis du faktisk bor her - og myndighederne skal registrere dig som værende sådan, hvis de ellers ikke vurderer, at der er tale om en pro forma flytning. Så din opgave er vel at overbevise dem om at du er flyttet reelt og ikke bare pro forma. Og at du langt de fleste nætter overnatter i Sverige. Det gør man ved at give Skatteverket så meget information som muligt som tilstyrker at man er flyttet - og ved at forklare sagen så klart og tydeligt som muligt. Uden stavefejl, sprogfejl og logiske fejl.
 7. En større krise på ejendoms-/boligmarkedet leder stort set altid til en bank-/finanskrise. Sådan har det været gennem århundreder. Læser man Lars Tvedes bog: "Kriser, krak og kaviar" gives svaret på hvorfor. Der har altid været "business cycles". Men den helt store cyklus er ejendomscycklen, der i gennemsnit vare 18 år (+/- en del år). Det tager så langt tid at planlægge, få tilladelser og bygge ejendomme at det ender med at tage så lang tid at skabe et kompetitivt overudbud af boliger/ejendomme. Så spørgsmålet er om vi får en større boligkrise. Kigger man på boligpriserne i Stockholm er de faldende efter at være toppet på et ekstremt højt niveau. Samtidigt har vi nu historierne om hvordan boligudviklere og spekulanter er brændt inde med en masse nybyggede lejligheder, som de nu forsøger at leje ud i stedet for at sælge dem (med tab). Det lyder meget som København i 2006/2007. Der er truende skyer på horisonten!
 8. I Sverige er der ikke noget, som hedder "promillekørsel". Der er kun "Ratfylleri" og "Grovt Ratfylleri" https://sv.wikipedia.org/wiki/Rattfylleri Hvis de måler en promille på over ca. 0,3 tager de åbenbart kørekortet direkte. Om de også må med ikke-svenske kørekort skal jeg ikke kunne sige, men indtil videre er du blevet behandlet på svensk maner. Der kan gå et sted mellem 1 og 12 måneder inden du får dit kørekort tilbage, så vidt jeg forstår. Men der er måske muligheder for at få det tilbage før, hvis man installere alko-lås i sin bil. Hvis du skal bruge kørekortet er der måske en idé at indhente professionel hjælp fra en Jurist. Fx: http://www.trafikjuristen.se/korkortingripande/korkort_start.htm
 9. Det troede vi - men det endte med at Asset Management bliver hængende på Christiansbro
 10. Minimumsindskud af aktiekapital til et "Aktiebolag" =AB er 50 000 SEK. Men det er jo ikke hvad det "koster". Men du kan jo også starte med et Enskilld Firma, hvor du bare selv hæfter for alt - svarer til et personligt firma i DK. Har du prøvet at læse på: https://www.verksamt.se/starta Sverige har ikke de danske selskabsformer Aps, A/S og Ivs. Kun Enskilld firma og AB (AktieBolag)
 11. Jeg havde set en dokumentar omkring de primære grunde til, hvorfor man kunne bruge krypto-valutaer. 1. var uafhængigheden af en centralbank - men de vestlige centralbanker gør det trods alt ganske stabilt, og så har fx. Bitcoin et indbygget deflationsproblem, hvis den skulle anvendes i stor udstrækning. 2. Annonymiteten. Kan selvfølgeligt være rart i nogen henseender, men dem som synes at det er aller rarest er kriminelle. Det 3. argument som på længere sigt kunne gå hen og gøre kryptovalutaer rigtigt stort er potentialet for meget lave transaktionsomkostninger. Specielt ved handel eller overførsler på tværs af landegrænser. Men vi er nok stadigvæk ikke nået det punkt, hvor det er blevet billigere end en IBAN-overførsel.
 12. Nu spurgte jeg jo om andre havde erfaring - og jeg spørger eller taler på ingen måde på vejne af Nordea. Jeg er forøvrigt heller ikke i bank-delen.Og jeg har heller ingen kommentarer til om man skal være kunde i Nordea eller ej.
 13. Nogen af alle disse nye hvidvaskningsregler, som politikerne har hældt i hovedet på bankerne, fik Nordnet til basalt set at forbyde modtagelse af penge fra "udlandet". Selvom de eksisterer i både Danmark og Sverige, så er det pludseligt "farlige udenlandske overførsler" at overføre mellem disse 2 lande - bizart!. Selv er jeg nu begyndt at arbejde i Nordea koncernen, og kan derfor lave udlandsoverførsler uden gebyr - og faktisk også uden kursskæring - men det er en medarbejderfordel. Er der nogen som har undersøgt om der er noget, der kan lade sig gøre via krypto-valutaer?
×
×
 • Create New...