Jump to content

larsk

Members
 • Content Count

  1,093
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

larsk last won the day on January 18 2019

larsk had the most liked content!

About larsk

 • Rank
  Advanced Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Vemmenhög
 • displayname
  larsk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, vi er nogle som checker ind reglmæssigt 🙃
 2. larsk

  Du kan ikke modtage beskedder privat?

 3. Når man ser på resultatet i Sverige, så synes jeg, at Danmark og f.eks. Norge og Tyskland, har ramt den bedre. Sygdommen er langt farligere end først antaget og også unge med milde symptomer kan få voldsomme senfølger (træthed, ledsmerter, koncentrationsbesvær og mikroblodpropper, som kan give organproblemer), så ingen bør ønske sig den, og den svenske teori om flokimmunitet er også ret død, dels fordi det viser sig at mange tidligere smittede ikke er har antistoffer ret længe, og dels at flere nu, dokumenteret, er blevet smittet flere gange med forskellige mutationer af virussen. Den såkaldte flok immunitet skal op over 70%, siger de kloge, og i Sverige er der antaget 20% immune, som måske endda dels taber immuniteten over få måneder, og dels ikke er immune over for andre mutationer, end den de havde først. Den ekstremt kyniske politik i Sverige med at acceptere at gamle skal dø af det, endda uden at blive indlagt (fordi de var vurderet til alligevel ikke at have meget liv tilbage), er virkelig modbydelig, og når man ser på andre lande (som ovennævnte) hvor corona tiltagene faktisk har haft en stærkt positiv effekt på de generelle dødstal, især at der stort set ikke har været en influenza epidemi, viser at det virker. Hvad værre er for den Svenske model er, at man har valgt den for at beskytte samfundets økonomi, og nu kan vi se at Sverige er langt hårdere ramt økonomisk end f.eks. Danmark, Tyskland og Norge, som har haft hårde restriktioner, men har indført forskellige hjælpepakker til virksomhedernes overlevelse. Sverige er naturligvis anderledes, fordi man har så meget industrieksport, som er blevet ramt af andre landes nedlukninger. Nu kører man så 'dansen' i Danmark, hvor man prøver at holde smittetallet lavt og bremse lokale udbrud og smittekæder, og har derfor også forsøgt at styre, hvor meget der kommer ind fra lande med høje smittetal. Derfor har vi haft kontrollen mod Sverige. Lige nu er der stort set ingen begrænsninger mod Sverige, så derfor virker indsatsen med kontrol ude af proportioner, når tusinder af mennesker dagligt forsinkes ½ og hele timer, uden nogen bliver afvist. Hvis/når smittetallene stiger igen i begge lande, som alle forventer vi ske i efteråret, så kan man vælge at lukke af, men hvorfor nu?
 4. Det er utroligt, at paskontrollen på broen fortsætter. Der er jo snart ingen svenskere, som bliver afvist. Og alligevel, så er det mindst en halv time i kø om morgenen. Jeg har i forvejen et stykke vej, og tæt på mylretid kan 1½ time til turen være for lidt, men med paskontrollen oveni, så er det ikke nok at planlægge med at skulle hjemmefra 2 timer før mødetid. De gange jeg har haft møder, jeg ikke kunne komme for sent til, og som er startet kl. 8-9-10, har jeg måtte afsætte op mod 2,5 times transport, og leve med at ankomme meget for tidligt, hvis jeg har været 'heldig'. Nu er det simpelthen ikke sjovt længere, når det ikke engang har nogen rolle i at holde svensk smitte ude.
 5. Jeg prøvede at lave en hej tråd - det var ikke mange som svarede ?
 6. larsk

  Køleboks til bilen

  Hej @larscph Lige nu arbejder jeg for en kunde i Ringsted og parkerer ved et butikscenter. Hvis jeg kan købe ind, inden jeg kører, så sparer jeg tid, men så skal varerne ligge i bilen i op mod 1½ time. Så det er fristende ?
 7. Det bliver bare så skønt at holde i kø i betalingsanlægget en ½ times tid for at blive sluppet af sted i små hold over broen med 50 km/t og ned til kontrol ?
 8. Min er kun 3 år gammel, og planen er at sælge igen om måske 2 år, så det er bedst at servicebogen har pæne stempler. Jeg skrev til Tomelilla og fik venligt svar, at 'systemet er lite stelt', men at jeg bare kunne ringe, og at de også tilbød gratis lånebil, hvis jeg ikke ville vente, for den kommende service var sat til 3 timer. = fordelen ved lidt mere landlige forhold.
 9. Signalpolitik, ? og pressen har allerede rapporteret, at de 2 som er anholdt for bomben mod skat (som er 'årsagen' til kontrollen), næppe ville være blevet fanget i kontrollen, da den ene slet ikke var kendt kriminel og den anden var kendt for småting med fart og den slags - og bomben var forment ikke større end 2 liter og kunne let ligge i en plastikpose, så den ser man ikke uden at splitte bilen. Kort sagt, komplet uden effekt, men synligt for alle = signal
 10. Så nu skal vi have dummebøder - 2 kmt over i gns = 1500 dkr, tak Og folk vil ligge og køre tosset på vej ind i tunnellen -bare fordi nogle idioter har lagt en komplet irrelevant video på nettet. Så skal alle andre betale merskat.
 11. Thja, nu var det egentlig det autoriserede Mercedes værksted i Tomelilla, jeg ville booke - bilen er købt der og serviceret der siden, så jeg tænkte at fortsætte. Min tillid til Mercedes i Malmö er tæt på 0, og der er ikke så mange at vælge imellem, så det kunne jo lige så godt blive der hvor den er 'født og vokset op' ?
 12. Jeg er af pendlergrunde blevet mercedes ejer ? Den er naturligvis begagnet, så prøver jeg at se på serviceforhold og den slags - alle autoriserede værksteder jeg har set på bruger mecedes webside, og når man vælger en dato, så får man kun den tid der hedder indleveres før kl. 7.00 eller tilsvarende. Ingen intervaller eller andet, så man kunne vente, mens de servicerer. Samme webside, men i danmark, giver i øvrigt en serie tider på en givet dato. Er mercedes i SE virkelig så lidt servicemindet, at man skal indlevere før arbejdstid, og så kan hente på ukendt tid, men næppe før dagens slut på en standard service? Jeg har et par Subaruer og der kender jeg tiden og varigheden, og indtil for nyligt kunne jeg kigge med i værkstedet. De har åbenbart skærpet reglerne på det seneste fra skat og arbejdsmiljø.
 13. larsk

  Køleboks til bilen

  Okay, det lyder jo ret flot ? Jeg var selv ovre i dometic coolfreeze cf35, fordi den var lav nok og kunne det hele. Men gratis er den jo ikke... https://www.clasohlson.com/se/Kylbox-12-230-V-Dometic-CoolFreeze-CF-35/Pr311658000
 14. larsk

  Køleboks til bilen

  Jo, normalt køber jeg ind på hjemvejen. Men jeg har nogle gange skulle have noget letfordærveligt med til venner efter job. Jeg nævnte det primært her, for at beskrive at min nuværende køletaske faktisk er rimeligt godt isoleret ? Jeg havde tidligere tasken stående på gulvet bag forsædet, lidt i spænd mod bagsædets forkant, og så passede faconen fint, med lille grundflade og høj side, men nu, hvor jeg vil stille den på gulvet i stationcarens bagagerum, så vil jeg hellere have en større grundflade (så den ikke vælter) og mindre højde, så den kan stå under vinduet, uden at stikke op. Min nuværende har desuden hele den aktive køledel i låget, hvilket giver en dårlig balance, hvis den skal stå frit. Faconen er derfor drivende for ønsket om skifte, og så opdagede jeg at der også er sket meget med teknologien, og tænkte at andre måske kunne sige noget klogt om det?
 15. Jeg tror ikke jeg er alene om at handle i Danmark, når jeg pendler. Og er det friske madvarer, så er 'problemet' altid at holde det kølet ned i mindst en time eller mere. Endnu værre med frostvarer. Jeg har haft en køletaske med 12 volt stik, som kan holde 10-15 grader under udendørstemperatur, og hvis jeg smider fryseboks elementer i den om morgenen, så er indholdet stadig køleskabskoldt om eftermiddagen, selvom det har stået uden strøm hele arbejdsdagen i bilen. Men dels har jeg skiftet bil (til en stationcar), og tasken er lige høj nok til bagagerummet, og dels, så virker det til at teknologien er kommet en del længere i de sidste 10 år ? Jeg har kigget lidt på de nyere kompressor kølere, men de fleste er 45-55 cm høje, hvis de skal rumme mere en 15 liter. Jeg har typisk brug for plads til en bærepose med letfordærvelige varer, hvilket jeg antager mere end 30 liter, Jeg har kun fundet en som er under 40 høj og over 30 liter. De skulle kunne holde kulden rimeligt i 10+ timer uden strøm, så længe de ikke bliver åbnet. Er der andre som har gjort sig erfaringer med transport/opbevaring af pendler-indkøb?
×
×
 • Create New...