Jump to content

larscph

Members
 • Content Count

  5,351
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

larscph last won the day on June 7 2019

larscph had the most liked content!

About larscph

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/08/1974

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Husie - Kvarnby

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er alt for sjældent jeg kommer forbi her... Men det går godt, fjernvarme og bostädsrätt - det er ikke så godt med renterne men ellers egentlig ikke den store nød... :)
 2. Jeg syntes jo det er fantastisk der findes tidslommer som denne - indlæg tilbage fra 2004 hvor jeg og ex'en flyttede til Billinge... Dog lidt skræmmende at indse at om 3 år har jeg boet i Sverige i 20 år 🙂 og s
 3. Vi købte ny fin sofa her - det passede ikke i elevatoren... Og den kunne ikke klare svinget i trappen - så sofa firmaet tog den retur mens jeg fandt et firma som kunne hjælpe med kran til 7. etage. Sofaen blev løftet ind via balkonen! Godt vi bor godt så der ikke lidt er nogen planer om at flytte nogen steder de næste mange år...
 4. Jeg syntes faktisk at noget af det mest fantatiske ved internet er, at det husker for evigt! :) Men ja check altid datoen...
 5. Jeg syntes jo det er hyggeligt sitet stadig findes - jeg flyttede til Sverige i September 2004 først på landet nord for Eslöv og siden til Malmö først i hus og nu lejlighed i Västra Hamnen. SIden var uvurderlig vigtig da jeg flyttede for at finde information - men ja det er bare anderledes i dag. Jeg kommer ikke til at flytte til Danmark igen, er blevet svensk statsborger og har fået barn som er svensk og jeg befinder mig bare rigtig godt her. Om tiden er kørt for forum som dette ved jeg ikke egentlig, men det er nok ikke længere så eksotisk og nyt - men problemerne på tværs af to lande findes i høj grad stadig - bare endnu mere synligt her i år med Corona og alt det som det har ført med sig. Men ja, det er mest andre platforme der har med Øresunds spørgsmål at gøre nu for tiden. Siden her har vel ikke været aktiv i 10 år, men jeg syntes stadig det er hyggeligt at kigge forbi i ny og næ.
 6. Børn - du har ret. Min meget svenske 8-årige datter er med over uden at nogen spørger efter ID. Nummerpladen på min bil starter med "HEJ" så jeg vil slet ikke starte med at fortælle om hvor meget morskab dét giver. Jeg kan levende forestille mig morskaben med en russisk kæreste med lettisk bopæl... Det er også meget at rumme for sådan en paskontrollør....
 7. Polisen skriver nordisk körkort under "Giltiga resehandlingar" og svensk ID kort under "Ogiltiga resehandlingar". Det er Polisen - og ikke Riksdagen - som har ansvaret for grænsekontrollen. Altså må det være Polisens tolkning af deres opgave der er gældende. Jeg er enig i betragtningen omkring nordisk statsborger - og at det åbenbart ikke er et problem for mig - og jeg er med på at andre ikke på deres glatte ansigt antages at være nordiske statsborgere. Hvis jeg oplevede at det var et problem, ville jeg havde noget andet ID med som "fungerer". Præcist som jeg skiftede mit DK kørekort ud med et SE kørekort fordi jeg tænkte at det ville give smidigere behandling på broen.
 8. Det er vel meget med hvad der kræves at ID - ikke så meget om man må eller ej. Jeg havde en kollega som er Filippinsk statsborger på besøg i Danmark - ham inviterede jeg til Malmö så han kunne nå at besøge endnu et land udover Danmark. Det var jo intet problem med Schengen visum og Filippinsk pas blev han uden problemer tilladt at komme ind i Sverige. Men ja han havde både sit pas og visum med. Jeg rejser en del og har i Schengen rejst med kørekort - og kun det. Det har fungeret fint, men jeg må vel indse at jeg er nødt til at tage mit danske eller svenske pas med efterhånden. For eksempel er SAS nu begyndt at kræve pas/nationalt ID når man flyver fra Paris til København. Tidligere har der ikke været noget, og man flyver stadig fint derned uden nogen som helst ID. Men tilbage derimod er det ikke så let. I forhold til grænsekontrollen mod Sverige er det vel konklusionen at med nordisk udseende og svensk kørekort er der ingen problemer. Hvis du ser ud som du potentielt kunne være statsborger i et andet land så er det nok en fordel af medbringe pas.
 9. Nej det kunne jeg da ikke for kørekort står specifikt nævnt, det gør ID-kort ikke. " Giltiga resehandlingar för svenska medborgare Pass Nationellt id-kort Giltigt körkort utfärdat i ett nordiskt land accepteras oftast vid resor inom Norden. Observera att det är du som resenär som har ansvaret för att kunna styrka att du är nordisk medborgare." Hvordan du på baggrund af det konkludere, at kørekort ikke er en "giltig resehandling" for en svensk medborger, det ved jeg ikke? De nævner jo vel specifikt netop kørekort fordi man kan som udgangspunkt kan bruge det. Det er skam hændt at de har scannet og checket mit kørekort ved passage, jeg går ud fra at de dér netop slår op hvem jeg er og blandtandet sikrer sig, at jeg har nødvendigt statsborgerskab for at passere med kørekort som resehandling. Der står desuden længere nede "Ogiltiga resehandlingar Id-kort utfärdade av Skatteverket gäller inte som resehandling Olika typer av bankkort är inte giltiga resehandlingar". OBS i øvrigt at for de som bare et halvsvenske eller mindre anbefales pas: "Giltiga resehandlingar för övriga För nordiska medborgare räcker det oftast med ett giltigt körkort utfärdat i ett nordiskt land vid resor inom Norden, men det säkraste är att använda pass eller nationellt id-kort. Observera att det är resenären som har ansvaret för att kunna styrka sitt medborgarskap. "
 10. Jeg er også blevet afvist med mit svenske ID-kort, det godtages ikke længere (det gjorde de helt i starten). Heldigvis var jeg jo i bil så jeg havde også mit dengang danske kørekort. Gyldigt kørekort ER derimod godt nok (https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/granspolisen/tillfallig-granskontroller/). Hvordan du så har tænkt dig at styrke dit nordiske statsborgerskab er jo op til dig. Det er jo ikke entydigt beskrevet men jeg har gjort den antagelse at de kan slå mig op på mit svenske personnummer som fremgår af kørekortet og derigennem se mit statsborgerskab. Måske jeg sidder fast en dag, men indtil videre har det fungeret. Jeg rejser ikke med pas i det daglige - tænk hvis det blev stjålet eller forsvandt. Det er kun uden for Norden at jeg har det med og der kan jeg så til gengæld veksle lidt rundt om jeg har lyst til at være dansk eller svensk ?
 11. Nej det er nu ikke rigtigt. I starten havde jeg mit svenske ID kort i bilen (det som Skatteverket kan udstede) og det godtog de i starten faktisk men skiftede på et tidspunkt til at det skulle være nordisk kørekort eller et pas. Og med personnummeret på kørekortet kan de jo slå mig op i Sverige og konstatere, at jeg er svensk statsborger. Jeg kan lidt svært ved at have fantasi til hvad der mere skulle være brug for uanset hvad tid jeg kører ?
 12. Jo det er det. Og så opdatering af billedet så det fortsat kan tjene som ID tænker jeg..
 13. Praksis også. Jeg har *aldrig* haft problemer med at passere på hverken dansk eller svensk kørekort. Men ja jeg ser også meget nordisk ud må jeg indrømme.
 14. Jeg fik flere kommenaterer på mit gamle danske laminerede papkort.. "Öj, det var gammalt, va?" og andet i den stil. En anden fordel ved det svenske er i øvrigt at det også fungerer som ID når man henter pakker - der godtages det danske kørekort nemlig IKKE.
 15. Nej det tror jeg ikke de tror - der står "Körkort" med store typer på forsiden. Og det sker jo ind imellem når det er rigtig polis derude at de faktisk ser på kørekortet og checker det. Det er ingen tvivl om at svensk kørekort godtages ved ID kontrollen mod sverige.
×
×
 • Create New...