Jump to content

Mette

Members
  • Antal indlæg

    548
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Mette


  1. Nogle der kender til ordentlige firmaer som kan hjælpe med ovenstående (vi overvejer en "for sjov sommerbil") ? Det skal være en som har kontakt til USA, da bilen skal bygges fra ny og vi ønsker nogle ændringer i forhold til "pakker" og standardting. Nogle der kender til forsikring. De selskaber vi har ringet til ligger på mellem 15.000 og 45.000 :(


  2. Sodavand er da noget biligere i Sverige, og det samme gælder juicer (hvor udvalget i øvrigt også er større). Frugt og grønt er i "vej selv" segmentet stort set alle vegne, hvilket gør at man ikke SKAL købe f.eks. 1 kg tomater el. lign. El er markant billigere i Sverige. Internet er billigere. Diverse forsikringer kan nærmest opsiges pr. kommende måned og ikke kun 1 gang om året som det ofte er tilfældet i Danmark. Børnehave og vuggestue koster ca. 1/3 af DK priser.


  3. Jeg skrev bare på det årlige brev jeg modtager omkring fornyelse af sygesikringsbevis' date=' at de også gerne måtte tilsende mig det blå rejsesygesikringsbevis. Fik først det almindelige sygesikringsbevis. En uges tid senere fik jeg et ny sygesykringsbevis samt det blå rejsesygesikringsbevis.[/quote'] Ditto! Der gik en 12-15 dage, så dukkede det blå op. Ellers er det bare at ringe derind (til kommunen), det går fint.

  4. Jo det har vi. Og det fungerer upåklageligt, men om sommeren kan der godt blive lidt rigeligt varmt på 1. sal og ditto køligt om vinteren, når det er lavere end 7 minus grader, så vi fik i 2011 installeret den store IVT luft/luftpumpe som supplement.


  5. Og en helt anden ting man skal tænke på. Hvis det er et etplanshus uden vinkler kan man måske nøjes med en enkelt meget kraftig pumpe, men er det i flere plan og i vinkler skal der ideelt set 3 pumper op (ikke de største af slagsen naturligvis). Vi har selv den største IVT varmepumpe som supplerende varme til vores IVT jordvarme. Jordvarmen klarer i princippet hele huset (samme størrelse ca. som dit), men i "ydergraderne" (varme om sommeren - kulde om vinteren) bruger vi pumpen til ekstra varme/kulde.


  6. Danske Bank Sverige tager nu 30 SEK i gebyr hver måned for at have en helt almindelig konto. Det gebyr har slet ikke været annonceret nogen steder' date=' mig bekendt, og det begynder at blive lidt smådyrt med den bank. Fra efteråret indføres der også gebyr hos bankens danske afdeling. What to do?[/quote'] Danske Bank Sverige har altid taget gebyr for at have en konto. Vi har i hvert fald betalt for det i de sidste 9 år. Paul: vedr. din step 1,2,3 passer den ikke. Jeg kender flere som har huslån i via Danske Bank, dvs. gæld på over DKK 2 mio. og de er exsklusiv kunder og betaler ingen gebyr for at have en konto. Sagt på en anden måde er det lige meget om din formue er på + eller - mere end 750.000; så betaler du ikke gebyr.

  7. Vi fik udført en del håndværksarbejde i 2011 men indberettede det IKKE på den danske selvangivelse, da vi fik indtrykket af at det ikke var muligt. Nogle der ved om man kan gøre det nu på årsopgørelsen 2012 selv om arbejdet er udført i 2011? Og i så fald under hvilken rubrik? NB! Vi indberettede det ikke på den svenske heller, da vi ikke har indtægt i SE og derfor stort set ingenting at kunne spare i skat.


  8. Edit: PS. I Sverige kan man iøvrigt også få en bøde for at parkere mod færdselsretningen' date= dvs. i venstre side af vejen i kørselsretningen. Det erfarede vi da vi havde besøgende fra udlandet.
    Det kan du faktisk også i Danmark på de veje hvor der kører busser. Det er dog ikke noget man gør i praksis, men jeg nævnte det for en betjent i DK og hun fortalte det.
×
×
  • Tilføj...