Jump to content

Brian

Members
  • Antal indlæg

    12
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

About Brian

  • Rang
    Member
  • Fødselsdag 04-09-1974

core_pfieldgroups_99

  • Location
    Malmö - Värnhem
  • Occupation
    Controller
  1. Tak for alle de gode tips. Vi har prøvet de fleste råd af, men det ser ud til, at vi ikke kommer videre uden en installations-cd. Eftersom vores laptop kom med windows xp home edition præ-installeret, er vi ikke i besiddelse af en cd og vil derfor høre om der er nogen der kan låne os en? Hvis man altså kan bruge en tilfældig Home edition cd?
  2. Har tjekket kablet nu og det sad fint. Hvordan får jeg adgang til BIOS? Indtil videre kan vi kun få adgang til de avancerede indstillinger (F8) og derfra ender alle veje i fejlmeddelelsen.
  3. Tak for tippet. Vi købte dog laptop'en med Windows XP Home Edition (DK) præ-installeret, så der er ingen installations-CD. Jeg har dog fra tidligere en Windows XP Professional (EN) cd. Er der nogen chance for, at man kan benytte den til en repair-installation - og uden at miste lagrede filer?
  4. Hmmm, hvor er det nu lige, jeg har hørt om Bombardier før... http://borsen.dk/rejser/nyhed/121937/
  5. Brian

    Mudderkast....

    Det lyder som om, at Nils ramte en nerve...
  6. Forsinkede Øresundstog i dag http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=468094
  7. Helt enig! ad 1) Vi laver statistiske særkørsler på spidsbelastningstidspunkterne morgen og seneftermiddag. Vi estimerer antallet af passagerer fordelt på timebasis og beregner samlet forsinkelse. ad 2) DSB's statistik angiver også aflysninger. En aflysning = 20 min.'s ekstra forsinkelse pr. passager på den aflyste afgang. Det letteste vil dog være at argumentere for det i en separat opgørelse. ad 3) Svært at sige, men vi kan jo lave stikprøver baseret på manuelle registreringer. ad 4) Ja, statistik kan bruges på mange måder! DSBs daglige opdatering af forsinkelser angiver dog også ankomstforsinkelsen i minutter. Det er det tal, som jeg har tænkt mig at forfølge.
  8. Ja, den "anden" vej er også interessant at følge med i. Jeg ville blot ikke overplastre forum med billeder uden grund. Mht. den daglige trækning af statistik, så opdaterer DSB dagligt minutforsinkelserne for alle togafgange dagen før. Applikationen viser kun 3 afgange ad gangen, så der bliver en del tasten, klikken og copy&paste. Det tager mig ca. 10 min. at overføre begge køreretninger til Excel. Interesserede kan hente regnearket, Togforsinkelser.xls.
  9. DSB definerer et tog som rettidigt, når det er ankommet til en registreringsstation med maksimalt 5 min. og 59 sek.'s forsinkelse. Dvs. en rettidighedsprocent på 50% antyder, at halvdelen af togene har været forsinket med 6 min. eller derover.
  10. Jeg har fundet ud af, at det er muligt - om end en anelse tidskrævende - at trække statistik på rettidighed på alle DSBs hverdagsafgange døgnet rundt. Nedenstående figur er et eksempel på andelen af rettidige ankomster for alle døgnets afgange mellem Kbh. H og Malmø C i maj 2006. De røde søjler markerer andelen af rettidige ankomster i tidsrummet kl. 16-19. Hvis man ønsker at lave statistik på det samlede antal minutter, skal man dog trække tallene dagligt. Så det har jeg tænkt mig at gøre hele juni. Registrering vil fortsat være nødvendig i weekender, og det kunne være interessant at foretage stikprøver af DSBs data.
  11. Jeg er enig med Nils og Madsen i, at det ikke styrker pendlernes argumentation, hvis der systematisk snydes med kompensationerne. I øvrigt er den økonomiske kompensation vel også primært en symbolsk gestus. I sidste ende er det jo ikke billigere månedskort, vi er ude efter. Det er færre og kortere forsinkelser samt bedre information og service (inkl. hurtigere indsættelse af erstatningstransport), når de store forsinkelser indtræffer. Det er dog vigtigt at øge antallet af klager og kompensationskrav fremover. Alt for mange afholder sig fra at gøre brug af deres passagerrettigheder, og det er fordi, det er tidskrævende, opfattes som omsonst, eller fordi man ikke er bevidst om ens rettigheder. Jeg forestiller mig, at vi lægger information om passagerrettigheder ud på den kommende hjemmeside - Helt simpelt: "Det har du krav på, hvis og når... + Sådan gør du..." - og gør det muligt at printe samme materiale ud, så vi hver især har mulighed for efter behov at dele ud til omkringstående utilfredse medpassagerer. Samtidig kan vi også lægge skabeloner til standardbreve og -skemaer ud på hjemmesiden, så det bliver lettere og hurtigere at klage til Skånetrafiken og DSB. Jeg tror, at rigtig mange går kolde i selve kommunikationsdelen, når man skal klage. En standardisering vil utvivlsomt medføre flere klager og krav. Det ville være skønt at forestille sig en byge af klager, krav og taxabon'er regne nedover DSB eller Skånetrafiken hver gang, der er større forsinkelser. En forudsætning for at få bedre service er, at det bliver tilstrækkeligt dyrt eller ulideligt for dem at fortsætte den nuværende praksis. Sideløbende med dette skal vi gøre flere interesserede i at indberette forsinkelser (regnearket eller online-indberetning). Og vi skal gøre folk opmærksomme på, at deres indberetninger er vigtige. Skeptikerne vil sikkert mene, at projektet på forhånd er dødsdømt pga. manglende kampgejst (Nils' misantropi om revolutioners bestandige undergang på disse breddegrader), men selv med et forholdsvist begrænset antal indberetninger vil det være muligt at lave fornuftige, debatskabende estimater over antal berørte passagerer og det samlede omfang af forsinkelserne. DSB plejer ikke at være generte med i andre sammenhænge at oplyse antal passagerer på deres afgange, og hvis vi får indberetninger fra forsinkelser på alle større afgange, kan vi sagtens stykke noget sammen.
  12. Det er positivt, at så mange herinde viser interesse for at gøre noget ved sagen! Og det er dejligt, at der allerede er kommet så mange gode og kreative idéer på banen. Pilu og jeg arbejder i øjeblikket med at sætte en hjemmeside op baseret på php cms-systemet xoops. Det understøtter de samme funktionaliteter som dette forum, og derfor skulle der være rige muligheder for at implementere en form for online registrering. Medlemsafstemninger er umiddelbart den teknisk letteste løsning, men jeg er bange for, at det vil afholde mange fra at indberette, hvis det kræver, at man opretter sig som medlem først. Idéen om at have en let tilgængelig formular på siden lyder derfor umiddelbart som det bedste supplement til det regneark, som Madsen har udarbejdet. Da jeg selv er lidt af en tumpe til databaseprogrammering og formularer, vil jeg gerne skynde mig at takke ja til Dalbjergs (eller andres) tilbud om at lave formularen. Brian - eller bedre kendt som "Pilus kæreste" :)
×
×
  • Tilføj...