Jump to content

dan

Members
 • Content Count

  903
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dan

 1. Ja, jeg er her også endnu. Og som i kan se på svartiden, så tjekker jeg ikke så tit herinde mere. Og siden forandrer sig hele tiden synes jeg :-). Jeg kom i april 2003 med STOR hjælp fra denne side fra en lejlighed på Vesterbro til en stor villa i Lövestad. i 2006 blev det så til Villa i Malmö, og her bor jeg stadig med 4 unger, der alle går i skole her. Området er .............. forandret, lad os bare lade blive ved det, men jeg holder ud endnu. Tænkte engang at børnene skulle gå i samme klasse i alle 9 år, men har jo opdaget at her bytter de alle klasserne i 4. klasse, i 6 klasse og sikkert også senere, så den glider jeg ikke på mere. Har overvejet at tage til DK, men huset er fint, og jeg nyder at bytte bil hele tiden. Og med billig diesel i DK, så er det OK at broen stiger lidt. Det gør alt jo. Med bruttolønsordning osv. så er der ikke langt til et månedskort i DK :-) Fedt at se at mange af jer gamle stadig er på.
 2. dan

  Juletræer

  Jeg kører hvert år ud og saver et træ selv med mine børn, ude på ôsterlen. Jeg betaler 400 SEK for et træ der er 3-4 meter højt (vi har en stor stue. Et sådant træ ville ruinere mig hvis jeg købte det i DK. Det er en Nordmandsgran, og altså et af de flotte og kraftige. Jeg har købt samme sted i snart 10 år.
 3. Jeg arbejder i Dk og har derfor netop bestilt fornyede kort fra dk til mig og ungerne
 4. og for ikke så længe siden satte tre prisen for SMS til udlandet op til 4 kr. så de skal nok hente deres penge et sted
 5. Jeg har brugt Henda Bygg flere gange på mine egne skader, og de har gjort det rigtig godt hver gang.
 6. Jeg var mega tosset. 6 timer før stormen rammer kbh og stort set samtidig med Storebælt, som er noget større. Stod med jakken på og bilnøglerne i hånden da de lukkede. Øv
 7. Jeg henter min pizza på almhögstorget, hvor en gut, der har haft sit pizzeria i Dk tidligere, laver fine pizzaer so, i DK.
 8. Har aldrig hørt om, at man som kunde skal betale for at en skade besigtiges og evt. senere afvises. Handler det mere om at selskabet allerede HAR afvist, men at kunden insisterer på alligevel at få kigget på det? Og så siger selskabet, at det er for egen regning? Men alligevel - i et normalt selskab ville man stadig lade tvivlen komme kunden til gode. Årsagen er nok at selskabet ikke har eget taksatorkorps og derfor skal betale en bondegård hver gang de rekvirerer en fra fx. anticimex. Der er mange grunde, og mange man ikke tænker over, til at vælge et godt selskab (hvilket ikke altid er det billigste). Dette var IKKE en morale prædiken :-)
 9. jeg går hos www.godtsmil.dk og bruger frederiksberg klinikken. Det spiller.
 10. http://www.malmo.se/download/18.24a63bbe13e8ea7a3c65d9e/Malm%C3%B6_Olycksfallsf%C3%B6rs%C3%A4kring.pdf#search='kommunolycksfall'
 11. Vær opmærksom på at jeres børn også er forsikret gennem kommunen.
 12. Ja det er ikke smart, men rigtig mange ting i DK er jo bygget op på tillid. Man kan jo også køre med s-tog hver dag uden at betale og smutte ud af døren hvis der er en kontrollør der dukker op. Og med klippekortene på app, kan man jo bare klippe en 1 zone for at komme ind i bussen og så klippe mere hvis der skulle komme kontrollør. Og sådan er der jo så mange ting man kan snyde med. Kørselsfradrag, private renteudgifter osv osv. Så tilliden er vigtig
 13. Bare et gæt - har hun været i ALFA-kassen? :-) Spøg til side. Min kone havde også meget svært ved at ablive meldt ud, men det lykkedes da til sidst, og hun blev flyttet over i en anden svensk a-kasse (det var nok mest den anden svenske a-kasse der hjalp på det), men her er situationen jo et andet. Men ellers få en advokat til at skrive til dem. I har vel dokumentation for afsendelsen af alt det du skriver - så må de jo udmelde hende gældende fra den første opsigelses frister
 14. Det lyder såmænd meget rigtig altsammen, så jeg må nok bare hellere lukke øjnene og gøre som jeg har gjort i 3 år :-) Måske er der forskel på dansk og svensk regelsæt i forhold til, at når man har en enkeltmandsvirksomhed i DK, så beskattes man jo helt som efter private regler altså som almindelig lønindkomst. Jeg har jo et CVR nummer, men på min selvangivelse bliver det hele jo talt sammen og beskattet som privatperson, fordi jeg ikke har et selskab. Har uanset den gode dokumentation du har fået, meget svært ved at se for mig, at jeg både skal deklarere i S og DK for et 100% dansk drevet firma som jeg tilfædigvis ejer, når alt andet indkomst jeg har beskattes i DK. Nå som sagt - jeg lukker øjnene.
 15. Engang for længe siden talte jeg med en klog kvinde på Københavns kommune som forklarede hvorfor vores børn ikke kan få læge i DK (medmindre de er turister, som vores børn meget tit er i DK når det gælder om at få antibotika, øjenbetændelse creme osv), og jeg har skrevet svaret herinde et sted engang. Noget med en EU forordning og at de ikke er i DK osv. Men det hænger bare slet ikke sammen med så at skulle have det blå fra DK - men sådan er det. Sikkert også noget EU halløj.
 16. Jeg tror du kan bruge søgefunktionen og skrive alfa kassen, og så vil du høre grumme historier om forsøg på optagelse der. Selvom det er nemt sagt, så er det hurtigste at komme i arbejde og komme ind i en anden fagforening :-)
 17. Sorry - så var der flere banker der lånte på tværs - det vidste jeg ikke.
 18. Da jeg havde lånene var det et "Nordea Prioritet" man skulle have fordi obligationslånene ikke duede i udlandet. På nordea dk ser renten i dag ud til at være 3,9 for en fordel+kunde, så det er højere end S i øjeblikket, så vidt jeg ved.
 19. Vi har det i vores kvarter fra kl 8-16 men det var nu vores ejerforenings trafikudvalgs eget ønske, da der parkerede så mange her, at beboerne ikke kunne komme i indkørslerne osv. Har i ikke en beboerforening der er bekendt med årsagen?
 20. Du skal have dit blå kort fra DK når i begge arbejder i DK selvom dit barn egentlig hører til i S. Prøvede engang at få en forklaring hvorfor, men droppede det, da jeg fik det som lovet fra DK. Det har vi altid fået. Nu er fruen begyndt at jobbe i S og så skal vi nok have det der - det ser jeg når det er udløbet. Men det er ikk noget problem at få det fra DK. Bare ring til dem - så sender de det.
 21. Altså til det første kan jeg sige, at jeg har et sådant firma, med adresse hos mine forældre. Det har aldrig givet nogen problemer og jeg lavede det uden problemer, og skat kendte/kender alt til dette. Spm 2 kender jeg ikke noget til
 22. ??????? Problematikken handler om, at nogen trækker partnerens renteudgifter fra i DK, hvilket man ikke kan.
 23. Nu er jeg ikke ansat i Nordea længere, men jeg har kun fået kanon rådgivning af Christine Lindskog, så sent om for 3 uger siden, hvor jeg var til årlig gennemgang af hele min økonomi. Hun NÆVNTE blot, at de får NYE kunder vil have lån og løn i samme land, hvilket jo for det første ikke er noget problem for os "gamle" kunder. Nordea tillader produkter fra flere lande når de gør ens samlede kundeforhold op, så indsparket tidligere omkring Nordea i forskellige lande er i hvert fald ikke på sin plads for mit vedkommende. Jeg oplever kæmpe fleksibilitet. Jeg tror man skal huske på, at Nordea er den ENESTE bank (mig bekendt) der har tilladt lån på tværs af Øresund indtil nu, og at bankerne klemmes kraftigt i forhold til kreditvurdering og sikkerhed for disse kreditter. At have lån og løn i samme land er et udtryk for denne sikring, så man ikke som bank har kunder der ikke kan betale sit fx. danske lån når ens svenske løn falder til kurs 63, eller omvendt. Det er da sund fornuft. Problematikken i denne tråd om at flytte osv - den fatter jeg heller ikke, men syntes liiige Nordea fik lidt for mange slag over fingrene :-)
 24. Nyt svar fra bank og SKAT. Banken bekræfter som sådan at jeg hæfter fuldt ud for mit lån, og jo især hvis min kones halvdel skulle blive misligholdt. Og SKAT er helt tydelige om, at kun i tilfælde af at der rent faktisk sker en misligholdelse og banken vælger at rejse kravet overfor mig ensidigt, kan jeg fratrække renter i DK af det fulde lån. Ellers er det kun 50% og ikke mere. Det ville være ikke være tilladt og korrekt som hun så fint sagde det.
×
×
 • Create New...