Jump to content

mrode

Members
 • Content Count

  1,621
 • Joined

 • Last visited

About mrode

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/30/1974

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Davidshall
 • Occupation
  Konsulent

Contact Methods

 • Skype
  mikkel@rode.com

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er som sådan bare en virtuel harddisk, men man kan have både private og offentlige folders. Det jeg er mest glad for er, at det fungerer på tværs af platforme, nu jeg er tvunget til at bruge Windows på arbejdet. Funktionaliteten er jo ofte den samme på de fleste "virtuelle harddiske" og hvor de adskiller sig fra hinanden er det user interface og brugervenlighed de har. Jeg er glad for Dropbox og den måde som den virker på, mens andre måske bedre kan lide noget andet. Derudover er der et ret aktivt community bag og man kan være med til at præge hvilke nye features eller forbedringer man mener de skal lave. Se alle features her: https://www.dropbox.com/features
 2. Jeg har brugt Dropbox længe nu og er utroligt glad for det. Jeg har altid mine dokumenter synkroniseret mellem min arbejdscomputer (windows) og mine to private computere (OSX) og det fungerer fantastisk!! Der går ikke mange sekunder fra man har opdateret en fil på en computer til den dukker op på de andre. Det er simpelthen genialt og har gjort fildeling meget nemt, når man lige skal dele en fil med en, hvis email ikke kan klare mere end 2MB
 3. Er du helt sikker Nils? Normalt er det jo bopælen der afgør hvilket land der har beskatningsretten og ikke arbejdslandet. Det er en særregel der gør det er anderledes i Norden. Jeg kunne jo selv tjekke dobbeltbeskatningsaftalen mellem Holland og Sverige, men føler mig lidt doven i dag :)
 4. Det nemmeste er vel at læse hvad Tullverket skriver..http://www.tullverket.se/sokordao/k/kopavarorfranettlandutanforeu.4.4ab1598c11632f3ba9280001356.html
 5. Jeg er lige kørt fra København og til Malmø og der var fint og ryddet de fleste steder. Et par veje hvor der lå ren is på, men motorvejen, broen og de største indfaldsveje var fine at køre på.
 6. Først og fremmest, så har parret ikke et valg, når de er gift. Skatteberegningen vil foregå samlet. Personfradraget kan ikke bruges i forbindelse med beregningen af topskatten. Siden du nævner mellemskatten, så regner jeg med du tænker på 2009, da den jo er afskaffet fra og med 2010. Grænserne for topskat og mellemskat er bundgrænser. Dvs du betaler kun topskat af den del af din indkomst der ligger over bundgrænsen (i dit eksempel den del der ligger over 340.000). Præcist hvordan mellemskat og topskat beregnes kan du læse om på SKATs hjemmeside (fx. i kildeskatteloven eller ligningsvejledningen). Jeg vil anbefale, at kigge på bagsiden af jeres årsopgørelse hvor den slags er forklaret og udspecificeret i skatteberegningen.
 7. mrode

  Boligpriser i Malmö

  Jeps.. min lejlighed er i hvert fald lige blevet solgt efter 2 dages budkrig og for næsten 27.000 sek/m2 - forventede 23-24.000 sek/m2.
 8. Jeg var godt tilfreds med min TM restore dengang min MBP blev stjålet. Fik en ny og det den blev genskabt som dagen før jeg jeg mistede den.
 9. egentlig ikke.. fortolkningen af undtagelsen der gør, at ejendomme der er blevet brugt som bolig er løbende blevet skærpet for, at forhindre misbrug.
 10. EBL=Ejendomsavancebeskatningsloven. Man kan ikke i "princippet have optaget et valutalån". Enten har man et valutalån eller også har man ikke. At købe en bolig i udlandet giver ikke fradrag ved valutatab, men nu gentager jeg vist mig selv.
 11. Det er bare ærgeligt.. det giver desværre ingen fradrag. KGL giver fradrag ved valutalån, men EBL giver ingen fradrag for kurstab for en bolig.
 12. Det er vigtigt om dit lån er i danske kroner eller ej. Det er vigtigt hvordan kurstabet opstår, da det kan være reguleret af forskellige lovgivninger. Spørgsmålet her er om dit kurstab er omfattet af kursgevinstloven. Du evt. kan læse mere her: http://www.grantthornton.dk/kompetencer/skatteraadgivning/skattepublikationer/kursgevinstloven Generelt er der aldrig et nemt svar på den slags og derfor er halve oplysninger aldrig nok.
 13. Hvad er kurstabet på? Ejendommen eller lånet? Har du lånt pengene i Danmark som et lån i danske kroner?
×
×
 • Create New...