Jump to content

hpn

Members
 • Content Count

  772
 • Joined

 • Last visited

 1. Som skallstorp skriver, forstår jeg heller ikke helt sammenhängen med logoped og så hemspråk, som I andre skriver om. En logoped hjälper til, hvis man ikke er langt nok udviklet i sproget. Det har vel ikke noget at göre med modersmål? Et hurtigt citat fra wikipedia: "Logopedens uppgift är att utreda, diagnostisera och behandla kommunikationsproblem till följd av språkstörning, talstörning och röststörning. " Et barn, som har to eller flere sprog, vil i de fleste tilfälde väre lidt "bagud" da man jo så til gengäld har lige så mange gange flere ord at holde styr på. Jeg ved, at der blandt andet bliver foretaget en "test" på Barnavårdscentralen (og ikke af barnmorskan som er jordemoder), hvor barnet ser nogle billeder og skal så kunne sige, hvad det er, han/hun ser på billedet. Og det er i princippet ligegyldigt om det er på det ene, det andet eller det tredje sprog. Kan barnet ikke udtrykke sig, kan man få en henvisning til logoped. Der kan sikkert ligge andre ting til grund for en remiss, men at det umiddelbart har noget med hemspråk at göre, har jeg lidt svärt at se.
 2. Jeg har prövet at logge ind fra flere forskellige computere den seneste tid, og kommer da også ind på "forum-forsiden", men så er der lukket derefter. Der står "velkommen hpn" og så kommer jeg til "forsiden", hvor jeg får at vide, at kun medlemmer, der er logget ind, kan poste indläg. Nu er jeg inde på en tredje pc, og for förste gang länge, kom jeg ind. Hvad er der galt? Jeg har tidligere logget ind fra andre pc'ere i samme periode.
 3. For et-to års tid siden var det et "upprop", hvor nyuddannede sygeplejersker krävede 24.000 i ingångslön. Så vidt jeg forstod, var grunden, at de "kun" fik 21.000 som färdiguddannede. Det holdt de sammen med det ansvar, som de jo rent faktisk har for patienterne og arbejdsforhold. Hvad der kom ud af det, ved jeg faktisk ikke, men jeg mener ikke, at lönen blev hävet til 24.000/mån. Men debat, det var der. Så skal du träkke skat fra de 21.000 (i Malmö mener jeg det er 32%) og så se, hvad der er tilbage. Som du selv er inde på, så mener jeg helt sikkert, at man skal overveje, om den mindre lön ikke er tiden med börnene värd i sidste ende. Jeg har i hvert fald skiftet mening efter at have pendlet til DK i 8 år. Så nu er det Sverige på fuld tid, der gälder.
 4. hpn

  fiber

  265? Vi ligger på 120/mdr med G4S.
 5. hpn

  fiber

  @ rlarsen: Det kunne man göre, men så skal man bare hive proppen ud, som sidder udenfor, og så er der ingen ström i huset og heller ingen forbindelse til alarmcentralen. Hvad betaler I så pr måned? Ofte er det ekstra abonnement (sim) bygget ind i månedsafgiften. Det gälder både gprs og gsm. Dog er gsm billigere.
 6. hpn

  fiber

  Jeg tager chancen og skriver her i stedet for at oprette et nyt emne. Hvis/når vi får fiber, så fungerer vores alarm ikke längere, da det körer via fastnettelefonen. Jeg har snakket med alarminstallatören, og de siger, det kräver en anordning med gprs til knap 5000 kr + et månedligt abonnement med simkort til 120 kr. - så bliver det efterhånden en dyr omgang at få fiber. Findes der ikke andre alternativer, som ikke kräver et nyt abonnement til alarmen?
 7. Jeg har lige tjekket med det firma, der i sin tid installerede alarm i vores hus, og de skal have 2400:- for et batteribytte (inkl arb.kostnad og körsel), og det hvert 3. år! Kan man selv bytte sådant et batteri, eller er der nogle, der kan anbefale et lidt billigere firma? For 6 år siden tog samme firma lige godt 1000:- inkl moms (selve batteriet kostede 350:-)
 8. hpn

  fiber

  Ja, det er en netgear N300. Så behöver vi måske ikke at skifte router? Vi kan ikke selv välge hastighed. Muligheden er 1000/1000 inkl ip-telefoni og tv for 550/mån.
 9. hpn

  fiber

  Tak. Jeg tänker bare på, om man vil kunne märke en forskel? På vores nuvärende router står der N300 - betyder det, at vi vil kunne få 300/300?
 10. hpn

  fiber

  Vi har mulighed for at blive koblet til fiber 1000/1000, men så melder der sig et par spörgsmål. Hvilken router skal man have for at kunne nå op i den hastighed? er der andet man skal lägge til, og hvad er prisen for udstyret? Vil man umiddelbart kunne märke forskel? (Vi har i dag 8Mbit/s, og det har fungeret upåklageligt)
 11. Så hvis vi nu tager en vandskade i badevärelset som eksempel. Ved et köb hos en mägler, hvor der bliver spurgt ind til, om der har väret en vandskade, og man får et negativt svar fra mägleren, så häfter sälger, hvis köber opdager, at der er skader som fölger af en gammel vandskade? Og ved KF, så er det köber, der selv skal stå for alle omkostninger? Lad os så tage en tredje mulighed; Köber spörger mägleren, om der har väret en vandskade, og mägler siger nej. Dertil hörer så, at sälger selv har köbt bostadsrätten hos KF, og er derfor ikke klar over, om der har väret en vandskade tidligere. Häfter sälger så også i den situation?
 12. Hvad er forskellen på at köbe en bostadsrätt hos kronofogden og så hos en mägler? Gerne lidt udförlige svar og ikke bare "man köber katten i säkken".
 13. Så skal du bare väre opmärksom, hvis I har en alarm, som går over den almindelige telefon, så I ikke skal ofte en dyr gsm-dims til alarmen også.
×
×
 • Create New...