Jump to content

Pippi

Members
  • Antal indlæg

    50
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

About Pippi

  • Rang
    Advanced Member
  • Fødselsdag 31-07-1970

core_pfieldgroups_99

  • Location
    Nordsjælland
  1. AAhh, det er sådan det hænger sammen. Tak for svaret. Som sagt skal der penge op ad lommen hvis jeg skal købe en ny bil i Sverige... min gamle bil kan nok kun lige blive til udbetaling, så..... Men der er lidt at tænke over da.
  2. ...ja det gav mig ikke meget svar Hvad hedder svensk skat.... hvis det er dem som varetager den slags? Så må jeg jo selv prøve at finde svaret. :o
  3. Jeg har planer om at flytte hinsidan, men lurer på hvad det egentlig koster at få min gamle Peugeot 106 style fra 1996 indregistreret i Sverige? En ny bil kræver formentlig flere penge op ad lommen i udbetaling end en indregistrering af den gamle + de månedlige afdrag.... ??? Det er muligt at svensker vil se lidt skævt til én der kører i sådan en lille bil ha ha - men den er købt og betalt (her i DK), og er i god stand.
  4. Nu ved jeg godt det er et gammelt spørgsmål.... Da spørgsmålet blev oprettet var kravet at man skulle skrive 4 ansøgninger om ugen. Dags dato er kravet ændret til min. 2 pr. uge. og man skal have oprettet et CV på Jobnet.dk og desuden logge ind på siden hver uge og trykke på en knap, der bekræfter at man er jobsøgende. Hver 3. måned skal man stå skoleret hos jobcenteret - idet man bliver indkaldt til rådighedssamtaler. Her skal man besvare en masse spørgsmål og fremvise alle de ansøgninger man har skrevet osv. Håber det var svar nok... :th2:
  5. Jeg har nu læst... at bliver man arbejdsløs bliver man tilknyttet en a-kasse i det land man bor - også selvom man har arbejdet i DK. Jeg er medlem af dansk fagforening og a-kasse, og ønsker at komme i arbejde i DK. Jeg har ikke noget arbejde pt. men er langtidssygemeldt - så min situation synes jeg er lidt anderledes. Spørgsmålet: Kan jeg fortsætte med at få sygedagpenge fra kommunen (ydelsesservice) i DK, selvom jeg flytter til Sverige (med adresse)? Ydelsesservice siger "Ja, flyt du bare". Han spurgte endda en makker, som sagde det samme. Redaktionen på Øresunddirekt skrev: " Hvis din kommune siger OK så skulle der ikke være nogen hinder for dig at flytte til Sverige. Du skal dog være opmærksom på at der kan blive problemer i forhold til arbejdsprøvning når du bor i Sverige. Hvis sygedagpengeperioden udløber før arbejdsprøvning er klar så er risikoen at du havner mellem de to landes systemer og hverken kan få svensk eller dansk sygesikringsdækning. " Jeg synes ikke det er sikkert nok - hvem kan man ellers spørge? Hvis bare man kunne få en form for garanti på skrift... Punkt 2: Den dag de beslutter IKKE at udbetale sygedagpenge til mig mere - hvad så?
  6. Er der overhovedet noget der hedder sygedagpenge i Sverige? Har ihvertfald hørt at de er ret strikse - at de har beregnet hvor langt tid man er syg alt efter hvad man fejler. At et brækket ben tager så og så lang tid osv.
  7. Jeg er på sygedagpenge i Danmark - har en depression og vil godt væk fra det sted hvor jeg bor og over til min søster i Sverige i eget hus med landlige omgivelser (har kat). Jeg er klar over at jeg mister retten til dagpenge den dag jeg flytter min adresse til Sverige. Men er det problematisk at købe et hus selvom man har adresse i Danmark? Kan man overhovedet få Internet, telefon, osv. så? Er det lovligt - det svarer vel til at man køber et sommerhus, som man jo må bo i hele året i Sverige.... På sigt vil jeg flytte min adresse, men skal lige have det økonomiske på plads, og muligvis starte på arbejde på nedsat tid i DK.
  8. Jeg har et større website - et frækt og seriøst datingsite som jeg er ved at oversætte bid for bid. Det sker selvfølgelig at jeg har ord eller hele tekster som jeg ikke aner hvordan skal oversættes til svensk. Har du styr på både det svenske og danske så vil jeg meget gerne benytte mig af din hjælp. Evt. via msn eller mail efterhånden som jeg finder stop-steder. Hvis du er til fræk og hyggelig dating, webcam, privatfotos og alt det andet, så giver jeg gerne gratis medlemskab på sitet som tak for hjælpen. Hvis du hellere vil modtage anden "betaling" så fortæl mig hvad - måske vi kan finde ud af en løsning. Skriv gerne til mig på s u p p o r t @ o n b a s e . d k (uden mellemrum mellem bogstaverne naturligvis - men skriver det sådan for at undgå mere spam end jeg får i forevejen) :)
  9. Ok - undrer mig bare over at min søster i sverige siger at hun ikke kan bruge sin danske computer derovre? Men hvis stikket til internettet er anderledes - kan man vel også bare købe en "svensk" netværkskort og putte i putteren?
  10. Hvilke stik er anderledes i Sverige? Hører om datastik og al muligt. Hvordan ser de anderledes kontakter ud i Sverige - nogen der kan finde billeder på nettet og linke til dem? Min danske computer skal jo med. Er det kun internet LAN kablet jeg ikke kan bruge i Sverige? Hvad med telefonstikket - er det anderledes? Og de almindelige stik kontakter til hårtørrer m.v. hvad med dem?
  11. Forvirring - forvirring. Jeg har nu ringet til 2 danske forhandlere og har endelig fået fat i 2 svenske. De siger rigtigt nok at 90´er modellen ikke laves mere - men at den hedder 120 nu. Og at 120 camper ikke bliver lavet mere. Så pt. bliver 120 og 100 lavet. Og nej - de handler ikke med 3´dørs i sverige - så jeg må nok bare glæde mig over den ekstra plads og købe en 5 dørs *S* tak for svar.
  12. Pippi

    Kattevoliere

    Når jeg flytter har jeg 3 katte med. Jeg vil gerne lave et stort kattevoliere i haven men mangler inspiration. Det kunne være smart med en kattelem fra volieret ind i huset. og hvordan dælen slår man græs inden i sådan et voliere? De elsker også sand/jord - så måske en lille sandkasse. Kan man mon bygge noget som kan "klappes sammen" når man ikke har brug for det - hmm nok svært. Inspiration søges - post gerne billeder og links.
  13. Hmm - jeg var ellers hos en dansk Toyota forhandler i sidste uge, som forsikrede mig om at 3d stadig blev lavet. Der findes en 2007 model. Kan være jeg skal tjekke hos nogle andre Toyota forhandlere også.
  14. hmm Tak Moerke - men der har jeg kigget. Ser ikke ud til at det er 90´er modellen. Jeg hører også at de ikke sælger så mange "små" biler i Sverige - altså 3-dørs, så den er måske svær at finde.
×
×
  • Tilføj...