Jump to content

Ålahue

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

 1. Ålahue

  Danskere der laver problemer i Malmö

  Är det inte allmänt känt att svenskarna är livrädda för att säga vad de tycker? Svenskarna är världsmästare i att vara politiskt korrekta utåt medan de säger vad de tycker i slutna sällskap. Vet inte hur länge ni har bott här men ni kommer kanske ihåg det här klassiska TV-inslaget? http://www.youtube.com/watch?v=IglLo4Sl7dA
 2. Ålahue

  Gode takeaway steder i Malmø

  För att svara på originalfrågan så har Green Mango på Ystadsgatan nice thailändsk mat. Och tvärs över gatan ligger Asien som har bra vietnamesisk mat. Rekommenderar båda.
 3. Ålahue

  Semlor Uhhhmmm...

  Semla? Vad är det för jävla ord? Fastlagsbulle heter det i Skåne. Semla är något man säger uppe i Sverige.
 4. Ålahue

  Hvor går man på stranden henne ???

  Falsterbo ska man nog vara lite försiktig med om man har med barn eller hund: http://www.kvp.se/nyheter/1.765122/farligt-for-barn-att-bada-i-falsterbo Enligt ryktet beror det på sälkolonin på Måkläppen (söder om stranden i Falsterbo). Fullt med sälskit i vattnet...
 5. Ålahue

  Vanligare med hund i DK?

  Fan, jag hade hoppats på att du skulle göra det...;)
 6. Ålahue

  Vanligare med hund i DK?

  Går rätt ofta och rastar hundarna på Ribban och tycker jag hör enormt mycket danska där. Mer än i resten av Malmö. Är det vanligare att ha hund bland danskar eller är det bara så att det bor många danskar i Västra hamnen och Slotsstaden?
 7. Ålahue

  Externa köpcenter?

  Är det någon som vet hur det ligger till med bestämmelser kring externa köpcenter (dvs utanför stad) in DK? Har det inte funnits bestämmelser mot det tidigare? Och hur är det nu? Jämfört med Skåne (Väla, Center Syd, Nova, Burlöv Center etc etc) är ju KBH-regionen rätt fri från dem.
 8. Ålahue

  Gode restauranter i Malmö

  Ingen som har nämnt Tempo på Möllevången? God europeisk mat till rimliga priser. Kan bli lite högljutt ibland eftersom baren är riktigt populär men annars toppbetyg från mig. Just Like Mama´s ligger också på Möllevången och håller också hög klass. Lite lugnare och mer passande till en romantisk middag än Tempo.
 9. Ålahue

  Skåne eller Sverige?

 10. Ålahue

  Dåliga områden runt Köpenhamn

  KBH NV? Vilka områden är det? Ryparken?
 11. Ålahue

  Skåne eller Sverige?

  Säger Danmark om jag inte menar Själland specifikt. Men jag vet att en del skåningar - däribland jag själv - tycker det är rätt irriterande att höra "Sverige" användas om Skåne av danskar. Vi vill inte blandas ihop med cykelhjälmsbärarna där uppe i skogarna och tycker danskarna borde veta bättre.
 12. Ålahue

  Skåne eller Sverige?

  Gör ni skillnad på Skåne och Sverige? Eller är allt öster om Sundet Sverige - ja jag vet, nu kommer det garanterat ett Bornholm-skämt - för er?
 13. Fast det är väl inte särskilt mycket riktiga bergområden i Skåne alls, förutom Kullen och delar av Bjärehalvön (tex Hovs Hallar - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5b/Hovs_hallar.JPG)? Uppe i Göinge känns det mest som det är små klippor här och där. Har en arbetskamrat som har varit uppe vid Immeln en del gånger och campat, paddlat och fiskat. Enligt honom skulle det vara riktigt nice däruppe. Och det är helt klart en rätt odansk natur. Kanske av intresse: http://www.m.lst.se/m/Om_Lanet/Naturguiden/Ostra_Goinge/1._Immeln_och_Raslangen.htm
 14. Nejnejnej! Det är fortfarande flera mil kvar till gränsen! Annars måste jag nog hålla med Mohlin om att Kullaberg är det mest dramatiska i naturväg i Skåne. Rekommenderas!
×