Jump to content

jesperjensen

Members
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jesperjensen

 1. Hej alle. Syntes jeg har hørt at har man en recept på medicin fra sin læge i Danmark, kan denne også bruges på et apotek i Sverige Nogen som kan bekræfte dette? årsagen til mit spørgsmål er at jeg oplever ret mange flere apoteker i sverige som tilmed har længe åbent, og ligger nemmere i forhold til min færden hjem fra arbejde.
 2. Der kunne være god ide i at omdanne en del tråde til guider og tilføje dem på et nyt forum på et nyt site. jeg kan se at Gio bla. har været mega skrap til at lave en del tråede til "sticky" og låst dem så de faktisk fremgår som en guide herinde. kan vi ikke oprette en ny tråd herinde som hedder "nyt debat forum" hvor vi måske kan samle de frivillige kræfter der måtte være herinde til at få skabt et nyt site , forum + pendler klub / forening. eller bare se hvor stor efterspørgesel der er for et nyt sted at henvende sig. jeg tænker også at www.oresunddirekt.com allerede har en del af disse guider, som også er ret opdateret, man kunne måske indlede en form for sammenarbejde med dem også?
 3. hvad siger Steen? - jeg har ikke set ham deltage på det sidste i debatten --
 4. Jeg syntes det vil være ærgeligt hvis alt den information går til grunde og er ihvertfald klar til at give en hånd med til at porte det til et nyt site, jeg kan hverken html eller hoste det, men jeg kan ihvertfald deltage i at få informatioen flyttet over.
 5. Hvor mange aktive brugere er der tilbage herinde? måske vi kunne sammenfatte nogen af de gode spørgsmål og svar til en samlet øresunds-guide (pdf eller lign. ) inden siden lukker helt. der er en del emner som er sat på som "sticky" som man med fordel kunne kopiere ud. Jeg må også indrømme at debatten var mere livlig og sjov i gamle dage, men det er jo nok en tid som har udspillet sig.
 6. Fandt forøvrigt denne derfra hvor jeg købte min "GARANTI: 90 dagar från leveransdag vilket innebär att defekt vara ersätts med en kurant vara. Garantirätten omfattar endast levererat material. Demonterings- och monteringskostnader betalas ej. "
 7. Hej Bonne Jeg købte på et tidspunkt et nyt sidespejl til min Saab 9-5 efter at jeg erhm... kørte det istykker på en mur da jeg skulle parkere (men nok om den sag). jeg købte et nyt igennem bildelsbasen.se det var hurtig levering og de gav 3 måneders garenti på delen. da jeg ikke selv kunne montere det lavede jeg en aftale med et værksted om at de skulle montere det, hvis det havde været defekt havde jeg så også værkstedets ord for det. - men det var heldigvis toptop og jeg sparede en del ved at købe det brugt. jeg mener på bildelsbasen.se at der findes information omkring garenti og returnering.
 8. Hejsa. Er der nogen her som kender en billig udbyder som kan levere internet gemmen telefonstikket eller 4G (vi har ikke fastnet telefon i huset, det er der mange som tager et gebyr for) vi har et max på 300 sekk om md. til bredbånd. Er der nogen som har erfaringer med en billig udbyder, Vi har Telia nu men syntes de er for dyre da de tager 89 kr i gebyr hvis man ikke har fastnet telefoni i huset. Vi kan desværre ikke få comhem og har heller ikke fiber i bygningen :-)
 9. ja okay ja, jeg havde helt glemt jantelovs-Danmark og deres misundelses-lovgivning :-) tak for de gode svar
 10. Hejsa. Der går rygter om at Danmark vil tillade dobbelt statsborgerskab, hvad vil det betyde hvis man bor i Sverige og får statsborgerskab i sverige således man både har dansk og svensk statsborgerskab. Lad os tænke man så flytter retur til Danmark, så har man stadig sit svenske statsborgerskab, hvilket vel giver ok til at man kører i en svensk bil i Danmark? eller er det mig som er lidt for optimistisk ?
 11. jeg bruger selv Caprio klinikken den som ligger inde på Hansa i city, malmö , jeg har kun oplevet god service der, faktisk fået hjælp ret hurtig. Syntes også de har en flot service (ved ikke om det er normalt i sverige), men man kan ringe ind og er der kø kan man taste sit nummer, hvor efter man lidt senere bliver ringet op af en sygeplejske. Det fungerer bare super godt +1 Det har aldrig været svært at få tid samme dag, og de har vidst nok 2 dage om ugen hvor der er længe åbent, så man har kunne klare det efter arbejde, der er også noget åbent konsultation hvor man bare kommer ind, på nogen af dagende. men som man kan høre i indlæget her så er der åbenbart meget forskel på klinikkerne i sverige
 12. Jeg vil nu syntes at man burde adskille pendlere og besøgende hvad angår prisen på broen. Jeg ved godt at man i forvejen kommer billigere over som pendler end som besøgende, men man burde absolut gøre det billigere for pendlerne at kommer over, hvor det måske er lidt mere fair at beholde de priser der er nu for besøgende. Hvis man kører over som "sviptur" eller hvad de nu kalder det, så er det kun 300 kr. Man kan sige at pendlertrafikken burde takseres meget lavere da dette jo er folk som bruger broen til at komme til og fra arbejde, denne del af trafikken er jo personer som betaler skat i Danmark, og sverige bliver da heller ikke snydt da de fleste penge jo sikkert nok ligges på den svenske side. Men en ting man lige skal tænke med ind i scenariet er at hvis pendlerprisen bliver billigere vil der givetvis være flere som vil vælge denne transportform (personligt er prisen det eneste som afholder mig fra at pendle over med bil), det store spørgsmål er om broen kan håndtere meget tungere trafik over, hvor man kan sige den pris der er fastsat idag, er det ihvertfald kun dem med stort behov som vælger bilen over.
 13. Jeg er frisk på en øl på lørdag (begge tider passer mig fint), er der andre som vil med? skriv lige så vi ved hvem som dukker op
 14. Der er ingen tvivl om at dette forum har bidraget med mange svar på de spørgsmål man måtte have som ny i Sverige, da jeg kom til malmø i 2005 var det helt fantastisk at have fundet dette forum, hvor man kunne spørge og dele erfaringer med ligesindet. Det fornemmeste må absolut være at drive det videre, om ikke andet som et opslagsværk, da der er stillet mange gode spørgsmål herinde som der er kommet rigtig gode svar på. Fremadrettet kan forummet styrke det sociale aspekt for os som bor herover. Det er helt klart min fornemmelse (uden at have set nogen tal på det) at der stadig bor ret mange danskere på den svenske side.
 15. Så skal vi da bare finde et sted i byen og mødes, hvad med Lørdag et sted i malmø ?
 16. Cool! Hvis vi kunne samle lidt flere herinde og finde en dag at mødes, det kunne være super hyggeligt :-)
 17. Jeg har selv tænkt det samme herinde at debatten efterhånden var blevet lidt død. Det kunne være ret sjovt at lave en tælling på aktive brugere (der er givetvis en del som bare lytter med uden at blande sig i diskussionerne). Måske kunne der også lave nogle sunddebat events udover lanparty kunne man da mødes i byen til en øl eller lign. der er mange ting som man kunne gøre. Man kan sige, de spørgsmål som blev stillet i starten (som også tidligere nævnt i denne tråd) er jo blevet besvaret, og det er nemt at søge ting frem herinde. Det er mit indtryk at der stadig bor rigtig mange danskere i skåne.
 18. Tjejbilar har jeg haft gode erfaringer med på service, der syntes jeg faktisk de var noget bedre end de andre service jeg har fået lavet andre steder. De holdte jo til på Hansa i malmö tidligere, jeg syntes også nogen gange der var lidt udfordringer med at afstemme de aftaler man lavede med dem. Der skete særligt fordi at hende pigen som booker, ikke ved noget om biler, så hun er mellemled mellem kunde og værkstedet (hun var dog flink til at ringe dem op hvis hun var i tvivl skal det lige siges). De ting jeg fik lavet hos dem har været iorden, så det er da godt nok ærgeligt at de ikke har klaret det med solfilmen så godt.
 19. Jeg har selv brugt ViaNor, den nede ved havnen, de er ret effektive i giver en god service, har også haft mine dæk på "hotel" hos dem, uden problemer.
 20. 1000 mange tak for svaret :-)
 21. jesperjensen

  pant i bolig?

  Hejsa. Når man står og skal købe en bostadsrätt i Sverige, hvordan kontrollere man så om der er pant i boligen, er der et register online man kan slå op i? Der står nemlig på den bolig jeg har kig på: Överlåtelseavgift: Cirka 1110 kr som betalas av säljaren. Pantsättningsavgift: 445 kr/pant Så bliver jeg jo nervøs for at der er pant i boligen.
×
×
 • Create New...