Jump to content

Markowitch

Members
 • Content Count

  1,661
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Markowitch last won the day on July 6 2018

Markowitch had the most liked content!

About Markowitch

 • Rank
  Advanced Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du kunne sige til SKAT at dit brofradrag er baseret på en vurdering. Nu har du så fremskaffet kontoudtog der viser at din vurdering ikke er helt ved siden af. At der kun mangler registreringer for 4 overfarter, er maks 200 kr. i udokumenteret skattefradrag (50 kr. x 4). Det viser blot at din oprindelige vurdering ikke var helt ved siden af. Det er virkelig i småtingsafdelingen. Hvis SKAT hænger sig i det, så kan du jo altid overveje blot at tage de registreringer du kan finde dokumentation på, og lade de andre overfarter gå i glemmebogen.
 2. Jeg endte med at køre i bil mellem Hyllie og København city. Togene var tit forsinkede og var normalt proppede til bristepunktet med rejsende til lufthavnen. Senere gjorde paskontrol det endnu mere uinteressant at tage toget. Parkeringen i København koster ca. 1.400 kr. om måneden i et p-hus, som kan trækkes fra brutto, ligesom brobizzen. Det tidsrum du angiver er egentlig ok, især hvis du skal ind ad Vasbygade.
 3. Her er lidt supplerende information https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE10703940/danmark-paa-vej-mod-fire-nederlag-paa-stribe-i-socialt-eu/ Den store overraskelse i artiklen er følgende citat: Når det gælder dagpenge, har Danmark i dag en karensperiode på tre måneder, før en EU-borger har ret til danske dagpenge. Det bliver efter al sandsynlighed sat ned til én måned, hvis EU-borgeren ellers har arbejdet 11 måneder i sit hjemland, før han eller hun fik arbejde i Danmark. Samtidig vil grænsependlere efter tre måneders arbejde få ret til dagpenge fra det land, hvor de arbejder. Og ikke som nu fra det land, hvor de bor.
 4. Nu får vi se... Der er i hvertfald skabt en præcedens nu. På Øresund skal der åbenbart tages hensyn til færgerne, og Scanlines har før været efter Øresundsbroen. En del af aftalen bag Øresundsbroen var at den pludselige konkurrence ikke skulle slå bundproppen ud af færgernes økonomi. Derfor er der i dag en form for priskontrol. https://www.business.dk/transport/scandlines-eu-afgoerelse-smager-af-politisk-studehandel Der har sikkert været et lignende arrangement omkring Storebæltsbroen. Nu kan vi så se at sådanne arrangementer ikke er evigt gyldige, hvilket er helt fint med mig.
 5. Er du ikke bekymret for volatiliteten i krypto-valutaerne? Jeg overfører via IBAN og det koster en flad 50'er i gebyr + et evt. spread på kursen :-/
 6. Sunddebatten er også døende pga. det elendige forumsystem. Man skulle have beholdt vbulletin 4.x. Den nye version 5 har været en slem skuffelse. Jeg har f.eks. lige oprettet et nyt indlæg andetsteds, og skulle kæmpe med blot at citere en stump tekst.
 7. Så er bilforliget netop kommet i hus. En del af aftalen består i at sænke prisen på at krydse Storebæltsbroen med 25%. En beslutning, der har fået følgende ord med på vejen: Næsten samme argumenter kan bruges om Øresundsbroen. Mon om der er politisk vilje til en takstnedsættelse herovre også?
 8. Jeg fandt høringssvarene på Høringsportalen: https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/35834 Her er svarene (PDF) http://prodstoragehoeringspo.blob.core.windows.net/bd6b401b-3817-4a93-9ac2-729f8eab1ff2/hoeringssvar.pdf Danmarks skatteadvokater skriver, at hvor der før var tale om en objektiv sammentællingsregel, er reglerne nu ændret til en vurdering af de afgiftspligtiges subjektive forhold. De kalder dette en "klar skærpelse af reglerne". For fanden da! Det er jo ikke ligefrem det vi har brug for i Øresundsregionen. Vi har i forvejen grænsekontrol, og nu er vi også underlagt subjektive fortolkninger fra en eller anden skrankepave i embedsværket, der på baggrund af anonyme tip, skal tage stilling til om de vil rejse en sag. Danmarks skatteadvokater skriver videre at det vil være stort set umuligt for den afgiftspligtige at bevise, at denne alene har påtænkt et ophold i 130 og ikke i 185 dage.
 9. Tak for svaret - det skal prøves! Jeg løste det denne gang med en SWIFT overførsel.
 10. For et par dage siden fik jeg DKK ført tilbage til min danske bank. Nordnet oplyser at de har lukket deres danske SEB konti, men har ikke angivet en alternativ metode til at få DKK ind i sit svenske depot. Jeg har i mange år benyttet Nordnet til at overføre DKK fra DK til mit svenske depot hos Nordnet. Normalt har jeg overført til SEB's danske konti 5295 0010 0035 12 og som modtagertekst angivet mit depotnummer. Efterfølgende har jeg vekslet DKK til SEK hos Nordnet og overført pengene fra det svenske depot til min svenske bankkonto. Hvad mon man skal gøre nu for at få en overførsel igennem?
 11. Der fandtes også matematiske beviser for modellering af risiko. F.eks. VaR - Value at Risk, men dette forhindrede ikke finanskrisen. Apropos matematiske beviser, så prøv at se på firmaet Long-Term Capital Managements spektakulære konkurs sidst i halvfemserne. https://en.wikipedia.org/wiki/Long-Term_Capital_Management Long-Term Capital Management var drevet af Scholes og Merton, der begge modtog Nobelprisen i økonomi. De tabte 4.6 milliarder på fire måneder. Det var en af de største økonomiske implosioner i nyere tid, og interessant i denne kontekst, fordi de brugte ren matematik til at vurdere risikoen på deres positioner.
 12. Ja, jeg vil gerne have at du fremlægger dokumentation for at et offentligt monopol altid har en negativ effekt på samfundet. Du kommer med bombastiske udtalelser, som ikke alle forstår og dokumentationen vil hjælpe med at fremme forståelsen for dit budskab.
 13. Og du har selvfølgelig tænkt dig at fremlægge dokumentation for den påstand?
 14. Der har været et interessant forsøg i sundhedsvæsnet med hospitalsmad baseret på økologiske fødevarer. Her er hvad ophavskvinden skrev om dette: http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=35407 Via en analyse fra BDO Kommunernes Revision har Bente Sloth dokumenteret, at det i ni ud af ti tilfælde er en bedre forretning for køkkenet selv at forarbejde grøntsager og kød. - Vi har bevist, at vi kan finansiere vores økologiforbrug ved at købe lavtforarbejdede råvarer. Vores erfaringer viser, at kiloprisen på den færdige mad enten falder eller er den samme, når vi skifter til uforarbejdede råvarer. Så er det unægtelig smartere, at vi selv scorer den avance, som ellers tilfalder aktionærerne i fødevareindustrien og bruger den til at indføre økologi, siger Bente Sloth.
×
×
 • Create New...