Jump to content

thygesen

Members
 • Content Count

  820
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

thygesen last won the day on July 7 2005

thygesen had the most liked content!

About thygesen

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/01/1979

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Söderkulla, Tornfalksgatan, 21560 Malmö
 • Interests
  Gymnastics, Soccer and sport in general
 • Occupation
  IT Consultant - Programmer
 • displayname
  Martin Thygesen

Contact Methods

 • Skype
  daplaze@hotmail.com

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Måske man bare kan köre hvad man må.. og så behöver der ikke väre disse tråde? Eller måske bare holde sig präcis over.. Og nej, jeg er ingen engel..
 2. Hej Brian, Det er ikke så tit jeg skriver herinde mere.. men dette er da en perfekt anledning.. Jeg önsker dig tillykke og havde gerne sendt en ansögning, men da det ikke er Mainframe, ligger mine kundskaber i dette laaangt borte :-) Jeg krydser fingre og täer for at alt falder helt på plads.
 3. Jeg har været der mere end 1 gang og har været meget tilfreds.. Så jeg kan kun anbefale dem!
 4. Surt med sådanne oplevelser.. Jeg har haft min Passat ude hos Mechanum og dem havde jeg god erfaring med.. Det er et värksted som er godkendt til diverse märker, de er endda så "godkendte" at mobilitetsgarantien forlänges og det er ellers kun Audi og VW's egne värksteder.. Så test dem en dag..
 5. Hej Thomas.. Jeg har köbt en cd af en der viste mig lidt teknikker hvor der er to tracks på.. Der "guider" han mig igennem en meditation. Tar ca. 15-20 minutter.. Helt perfekt.. Skriv hvis du vil höre mere..
 6. send en pm med email adresse så skal jeg invitere dig
 7. Markowitch: Du har helt ret I at det er noget som foreningen bör drive.. Deri, kan jeg ikke give dig mere ret.. Det er det der er foreningens virke.. Når det så er sagt må jeg give Kim ret i resten.. Du ved, ligesom mange andre, at foreningen har haltet nästen siden den startede fordi folk ikke stöttede godt nok op omkring den. Det vil sige at man har kun et vist antal ressourcer at anvende og dem välger man hvor skal gå. Dette virker som et let spörgsmål at stille og derved få et svar, men nogen i bestyrelsen skal jo tage ansvaret og det kan väre svärt hvis engagementet ikke er hvad det burde väre eller har väret. Jeg ved jo, at du er en der interesserer dig for skattespörgsmål, at du ofte har en holdning, ofte har taget initiativ til at stille visse spörgsmål til instanser.. Hvorfor er det så at du ikke har lyst til at komme til generalforsamlingen og vise at du stötter op arbejdet og i hvert fald der löfter dit spörgsmål? Kim skulle kunne sende spm. men mon ikke at Kim også gerne ser at der er nogen der vil komme på dagen og faktisk vise at de stötter arbejdet? Så lad väre med at gå i små sko, komme med kommentarer om at vende det blinde öje til, og kom ud af busken og meld dig til generalforsamlingen og måske endda bestyrelsen! Jeg var, som nogen ved, med til at starte den i sin tid og jeg overvejede at stille op igen.. I öjeblikket pendler jeg bare ikke.. jeg arbejder i Borås og föler derfor ikke jeg kan lägge den rette mängde tid på foreningen. Så det bliver näste år, hvis der altså er nok mennesker der melder sig, så den ikke går ned.
 8. Jeg har svaret på dette flere gange.. har ikke lige tid til at söge for dig, men brug sögefunktionen..
 9. Hej Alle, For jer der ikke skulle vide det vil jeg da gerne lige anbefale dem her: http://www.mechanum.com/?city=mal De har originale, hvor mobilitetsgarantier og andet stadig gälder på fölgende märker: SAAB, OPEL, Volkswagen, Volvo og Skoda. De var forholdsvist billige, sammenlignet med et original värksted, de har forskellige lösninger hvor lejebilen indgik eller en ökonomisk hvor man afleverer bilen inden og henter den dagen efter. Jeg tog "luksus", aflevere og hente samme dag og lånebil og det kostede 2200kr for et mellem service med lidt extra ting. Samme service skulle have kostet nästen 4000k på volkswagen. Jeg siger ikke at de er super billige i alle henseender, men det er god service, hurtig aflevering, de gör hvad de kan for at det bliver som kunden vil have det.. Jeg var mere end tilfreds.. Og nej jeg arbejder der ikke, ej heller kender jeg nogen der gör det.
 10. Jeg elsker bare min iPhone.. Jeg havde aldrig troet jeg skulle blive så glad for den, men det er jeg. Den er bare på mange punkter mere intuitiv end en android er i öjeblikket, altså for mig. Der er jo andre der har en anden holdning, men det er jo sjovt at netop alle andre styresystemer altid drages en del mod apple's.. Windows 7 ligner jo til en forveksling Mac osX og som jeg har hört det kommer de nyeste androids også til at ligne iOS lidt mere.. Men det er jo bare en ren holdning om hvad der "fanger" en bedst. For man kan jo altid hive trumfkortet med Apple, at de vil styre alt og man ikke kan få lov til selv at bestemme, og ja det er rigtigt.. De er bare så fandens gode til at bestemme så det er själdent man mangler noget..
 11. Tom: Du har helt ret.. Vi blev fört rundt i manegen, eller skal vi sige, vi vidste godt at vi blev det, men vi forsögte jo også spille med, forstået på den måde at vi håbede at vi kunne ändre det mindste. Det må du jo også kunne huske? Ang. hvem de har ansat for at köre broen, så mener jeg at de har ansat de rigtige. Broen skal jo köre rundt ökonomisk.. Vi kan jo ikke forvente os en gratis bro når man skal betale den anden vej i hvert fald.. Når det så er sagt ville det väre rart hvis de mennesker der er ansat også havde en ide og lyst til at väre en del af integrationen.. Det har de desvärre ikke...
 12. Det er lidt teknisk det med sociale afgifter og jeg er bestemt ikke sikker i min sag, men hvad du måske refererer til er at firmaet som hyrer dig ind, ikke skal betale! Og det er rigtigt. Derimod skal du jo däkkes socialt nogen steder og hvis du har svensk firma og körer på den måde, vil du ret sikkert blive svensk skattepligtig selvom dit arbejde foregår i Danmark, men det er meget afhängigt af kontrakter og meget andet. Dog er jeg rimeligt sikker på at hvis du udbetaler penge til dig selv i Sverige, hvad enten de kommer fra enskild eller AB, så skal der svares til sociale afgifter i Sverige, for hvordan skulle du ellers kunne gå til läge i enten sverige eller danmark? eller få penge hvis du er syg? eller alt det andet som det nu däkker ind over. Du har ret i ovenstående mht. min skat. Lavede et budget for näste år og det kunne summeres sådan her: TOTALE LÖNUDGIFTER PR ÅR:: 279 000,00 TOTALE PRIVAT SKATTAR PR. ÅR: 93 000,00 TOTALE SOCIALE AVGIFTER PR. ÅR: 111 600,00 TOTALE OVERSKUDSSKATT PR ÅR: 142 383,33 Men det er altså uden diverse udgifter, indköb, fortjeneste på moms i visse tilfälde og visse fradrag som kan reducere min skat... Dette er min helt egen private udregning og jeg er IKKE regnskabsmedarbejder eller andet.. Men det er gjort ud fra hvordan min revisor har sat det op for mig pt. og hvad jeg forventer at tjene.. Jeg skal blandt andet lease en bil nu og det ändrer lidt på skatten og en stor del i udgifterne på virksomheden.. Som sagt fik du min mail hvis du vil vide mere i detaljer eller har andre spm.
 13. Det lyder jo dejligt.. Men jeg kunne godt tänke mig at du havde skrevet en pris.. alting står jo selvfölgelig i relief til antal vinduer, störrelser, besvärlighed osv. Men sådan så man får en ide. vi har haft en ude, som ikke skal göre det, men det er ikke pga. prisen, og de skulle have noget der lignede 2500kr pr. vindue alt inklusive(inden ROT).
 14. thygesen

  Nye vinduer

  Vi har lige bestilt vinduer fra rationel.. Vi har også väret igennem en laaaang udvälgelsesprocess.. Ikke mindst fordi vi lärte os en masse undervejs og meget andet. Alle priser er i SKR. Vi har fået tilbud på 8 vinduer fra Mockfjärds = 120.000 Fra Elit fönster: 110.000 Begge exkl. montering og trä/alu vinduer. Fra fönstergruppen på 8 vinduer = 120.000 (ca.) exkl. montering Fra diverse polske PVC säljare: mellem 35.000 og 70.000. Vil dog sige at der var visse af disse der nästen havde fået os på krogen da det Satme var et flot vindue, inkl. rammen da man kunne bestämme hvordan den skulle se ud. Alle priser er i SKR. Sidst men ikke minds faldt vi over hhv. Velfac og Rationel. De kom med nästen samme pris tilbud på 6 vinduer(ja vi droppede nogle käldervinduer) og det blev hhv. 65.000skr ex. moms hos Velfac og 73.000skr inkl. moms hos rationel. altså ikke den store forskel. Det var der heller ikke på vinduet, udover at man på Velfac havde noget friktionsbremse på deres "dannebrogsvinduer" som er dem vi vil have, men det havde rationel ikke. Velfac's aluminium er klistret direkte på träet, hvilket vi hörte skidt om da fugten ikke kunne slippe väk. Hos rationel har man lavet et lille mellemrum. Rationel's ramme var bare pänere og mere blöd i det. Vi endte med at välge Rationel som sagt, og vi får dem leveret her til Sverige i uge 49 som det ser ud lige nu. Vi håber at vi har gjort vores bedste for at finde de rigtige vinduer, og det blev altså hverken de billigste eller dyreste. Det er dog uden montering, men det afventer vi et tilbud på eller gör det selv. Som sidste sammenligning, med ovenstående priser så lavede ingen af de andre trä/alu leverandörer Dannebrogsvindue og dem der gjorde det i PVC sagde, helt rigtigt, at der med PVC vindue bliver for meget ramme når vinduet ikke var höjere end vores var. Dannebrogsvinduerne er nogen af de dyreste der findes. Håber folk kan bruge denne info til noget.
 15. Det er en större udregning, og du slipper ikke for at betale sociale avgifter, hvorfor skulle du det? Mit forslag er faktisk at lave et AB. Det koster 50.000 at starte det(köbe det) og man köber oftest et skuffeselskab til ca. 10.000skr. Jag startede et ab for et par måneder siden og havde hele tiden väret selvständig i dk, men ikke med et AS. Jeg fortryder overhovedet ikke.. Jeg udbetaler 31.000 til mig selv pr. måned. Af det betaler jeg 7300kr i preliminär skat. Dvs. jeg har 23.000 skr til mig selv om måneden. Dette er altså fordi man i sverige oftest lägger diverse fradrag når året er omme og altså ikke får gläden af pengene pr. måned, men en gang om året i stedet for. Tror gerne at man må pr. måned hvis man vil. Derudover betaler min virksomhed ca. 9000skr i sociale afgifter pr. måned og jeg har har en indtägt på ca. 1mill om året og betaler derfor en preliminär skat på virksomheden på 7500 om måneden tror jeg. Dvs. jeg betaler ca. 25k om måneden til skat og ca. 23k til mig.. Månedlig udgift er altså 48.000skr till lön. Inden diverse fradrag. Derudover får du jo mulighed for ved bokslut at tage aktiefortjeneste ud, som er et fast belöb som sättes hvert år af skatteverket. I år er det ca. 125.000skr til 20% skat. Håber dette hjälper lidt, og vil du höre mere kan du skrive en mail til mig på: martin@mtconsult.se så kan vi snakke mere..
×
×
 • Create New...