Jump to content

Toft

Members
 • Content Count

  2,240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Toft

 1. Tak for info, fint lige at få det bekræftet. Der blev købt et nyt køleskab igår, som der så står Siemens på i stedet for Bosch. I øvrigt købt i DK, efter som SE de seneste 3 år har udviklet sig til Europa's dyreste land at handle noget som helst i, andet end biler. Det var enten 10.380 SEK eller 6.590 DKK, et svært valg, selv om det så oven i koster en extra tur over broen. Præcis som med elektronik, hardware, fælge, dæk, ja alt andet som heller aldrig købes i SE.. Hvad sker der for Sverige, man skulle jo tro at det var billigt at importere varer fra EU til SE, nu kronekursen har været fuldstændig overvurderet de sidste par år
 2. Tak for alle jeres forslag, de er blevet givet videre :)
 3. Nogen herinde som VED om Bosch og Siemens er same same mht til køleskabe? Har været ude og kigge på et Bosch køleskab, som det så skal være, men nu da jeg skal bestille det ser jeg at Siemens har en model umiddelbart helt magen til (endda samme lange modelnummer, bortset fra to bogstaver som har byttet plads), og Siemens modellen er så godt 400 kr. billigere end den fra Bosch. Jeg har som sagt kun set Bosch modellen fysisk, men de to modeller er helt "ens" på billeder, ALLE spec er ens osv, undtagen prisen den er forskellig. Anyone? :)
 4. Jaja nogen troede lige, men nej. Jeg har en kammerat på Fyn, som i forbindelse med deres kommende bryllup ønsker at give sin kone en romantisk tur til Malmö i morgengave. Og da jeg nok er den mest evnesvage at spørge til råds i den retning, så håber jeg der er nogen på et andet niveau som kan komme med et indspil jeg kan videregive? Det skal være et romantisk sted man kan overnatte osv, og altså ikke noget ala spa/wellness og den dur ;) Anyone? :)
 5. Tja du, det tænkte jeg også da han sagde det (men var ikke 100 på det), men på det tidspunkt havde jeg opgivet at sælge bilen til ham, så ingen grund til at begynde en diskussion der, der intet havde at gøre med et bilsalg. Ægteparet havde tydligvis en anseelig portion kontanter, som de ikke kunne sætte i banken uden en eller anden form for besvær - men who cares :)
 6. Nåh jeg fik svar i e-boksen igår, som fdhin, det lader til det kører igen nu, så det er positivt. Men beløbet er da godt nok blevet barberet godt og grundigt ned ift tidligere år..
 7. Ligesom alle andre steder findes der jo idioter på Blocket også, det er jo ikke Blocket's skyld, og jeg synes det fungerer helt fint at sælge ting der. Er man bare minimum rask oven i skallen, så ved man jo hurtigt hvem man handler med og kan tage den derfra. Har selv solgt meget der gennem årene, uden problemer. Jeg er nok nærmere overrasket over hvor meget lort (som i LORT) man kan tjene penge på at sætte til salg på Blocket, i stedet for selv at køre det på Sysav Eneste lidt weird oplevelse jeg har fra Blocket, var sidste år jeg havde en bil til salg, og der kom et rigtig venligt (netop pensioneret) svensk ægtepar fra Linköping ned for at købe bilen. Havde snakket sammnlagt 2 timer i telefon over 4 omgange med manden, og det var banket ind i ham at prisen var fast, selv om han jo havde prøvet over telefonen.. Da de så kom måtte han jo erkende at der ikke rigtig var noget han kunne sætte på bilen, som kunne give ham en rabat, men han forklarede så at de lige havde arvet et større kontant beløb, så om jeg i stedet evt kunne sælge ham den på papiret til halv pris, og så fik jeg så den fulde pris i hånden kontant. Dermed kunne han komme af med sine kontanter, som han så slap for at betale noget arveskat af. Yeah right morfar, så de havde en god tur frem og tilbage til Linköping, håber jeg... Bilen blev ikke solgt i hvert fald.
 8. Ja det har jo kørt udmærket hvert år, med at den årlige kompensation ryger ind på kontoen omkring årskifte, men denne gang er der bare ikke sket en skid! Har ringet to gange til borger.dk og snakket med hende som åbenbart skulle være rette vedkommende, og hver gang får jeg at vide at de er bagud med os der bor i SE og arbejder i DK, men i næste måned kommer det på plads bla-bla....... Og nu er det så 6 uger siden jeg senest ringede. Har ikke fået så meget som et brev, en mail, eller noget som helst om hvorfor kompensationen ikke udbetales, eller at der er problemer med et eller andet og de beklager... Nu forbereder jeg mig på at ringe i næste uge igen-igen-igen, men vil gerne vide om I andre med børn, og job i DK, heller ikke har fået udbetalt kompensation ved seneste årskift? Synes ikke jeg kan finde noget om at andre har problemer, og man skulle jo tro der ville ligge en længere tråd herinde, hvis det var sådan at alle på nuværende tidspunkt ikke havde fået udbetalt kompensationen fra DK.
 9. Årets obligatoriske prisstigning kan jo umuligt komme som nogen overraskelse for nogen! De er pisse ligeglade, og det har de vist i 12½ år.. De har monopol på deres produkt og opfører sig som alle andre lignende firmaer gør. Der blir justeret på skruen hvert år, så man kan hive max profit hjem, uden at miste sine kernekunder. Seriøst, hvor mange promille af deres kunder forsvinder hvert år, fordi de lige strammer skruen et kvart omgang til? Jeg gætter på utroligt få, for folk nøjes med at brokke sig til hinanden (mig selv inklusiv), og så kører vi videre et år til, præcis som vi plejer, år efter år....
 10. Endnu en artikel om samme emne.... http://borsen.dk/nyheder/oekonomi/artikel/1/246828/svensk_oekonomi_paa_vej_i_dybet.html
 11. Er der andre her som benytter Nordnet, og som ikke modtager en sms-kode på sin danske mobiltelefon, når man skal signere? Har haft Nordnet nu i 4+ år, altid samme danske mobilnumnmer tilknyttet min konto, og har aldrig haft problemer - altså før for en måned siden. Min mobil, som virker 100%, modtager ikke den sms-kode de sender ud når jeg skal overføre penge fra Nordnet til min svenske bank. For en måned siden brugte de en hel dag på at finde ud af problemet, og til sidst fik jeg forklaringen "at det havde aldrig været udsat for før". Løsningen blev at jeg aller nådigst på tro og love og rend mig i røven kunne anvende konens svenske mobilnummer, hvilket virkede. Nu idag er det samme historie når jeg skal overføre penge, modtager ingen sms-kode på min danske mobil :thumbdown Pt undersøger Nordnet (igen) hvad der er galt, og ringer tilbage på et tidspunkt.. Andre der har oplevet dette? Skal måske lige nævne at jeg altid har haft 3, og er en af de åbenbart få der synes det virker 100% - meget tilfreds 3 kunde i øvrigt :)
 12. Det nye "tilbud" fra broen er jo som man kan forvente. De skal tjene penge som et hvert andet selskab der lever af kunder. Efter som de har monopol på fast forbindelse mellem DK og SE, ja så er der jo ingen grund til at miste penge på at give alle pendlerne den mindste lille rabat på noget - vi betaler jo hver måned alligevel, år efter år. Det eneste det drejer sig om, det er at lokke flere kunder i butikken, end dem der er i forvejen..
 13. Sorry jeg lige blander mig Mette, men hvad er "dyrt"? Kan godt forstå det er dyrt hvis du vil have der skal stå BMW på fælgen, men der findes jo mange andre og lige så gode løsninger, end originale BMW-fælge. Kan til gengæld ikke forstå folk vil købe brugte vinterdæk, så dyrt er det altså heller ikke. Det er bilens eneste kontakt til underlaget den vinterdag du virkelig har brug for det, og så KAN det være surt at sidde i sin nye 350.000+ kroners BMW - med brugte vinterdæk til halv pris. Som tommelfingerregel kan du godt regne med at langt de fleste normalbrugte dæk på Blocket har kørt over dobbelt så langt som annoncerne lover. Utroligt mange dæk på Blocket har sjovt nok gået 200 mil! ;) Her er mit bud: 4 nye 16" alu fælge med Continental WinterContact-TS-850 dæk, dæk monteret + afbalanceret, og med fragt til vilkårlig dansk adresse: 6.210 DKK! Det er så ikke RFT, men who cares.. Du kan dog sikkert lægge en 1.000 kr-seddel til, så får du RFT dæk hvis det er vejen frem. http://www.daekonline.dk/cgi-bin/komplettrad.pl?cart_id=40215950.123.527&Cookie=&CGISESSID=a78dae4933ca2155da6fa550760bc83a&language=DK&dsco=123&typ=winter&Session_Detail=Continental_WinterContact-TS-850_205_55_16_D-119198&Change=Detail&BrandCode=105&TypeCode=20848&ModelCode=2947 Så bliver det ikke meget billigere for nye alu-fælge med nogle af de bedste vinterdæk du kan få :)
 14. Ja det var også på tide de fik nye abonnementer! Har siddet med et 3ideal loyalty abonnement til 299/mnd i over to år, og det abonnement har været total overkill ift mit forbrug, men der har ikke været et billigere alternativ. 5 timer/mnd i tale kommer jeg aldrig i nærheden af, da de fleste af mine opkald alligevel går via 0på3. Har 20GB data/mnd, men har aldrig været over 2GB/mnd, så igen helt sygt for mig.... Det nye abonnement til 129/mnd passer mig glimrende! Bestilte den nye SGS3 torsdag aften sidste uge, og samlet set bliver den månedlige udgift stadig 300 kr (eftersom jeg bruger alle nuværende bonuspoint til køb), bare med en ny mobil i stedet for min gamle HTC Desire - super deal :th2: Til 129/mnd, så bliver 3's bonusprogram overflødigt, eftersom billigeste bonus-abonnement koster 199/mnd, og kun tilbyder ligegyldig datadeling ift deres 129/mnd abb.
 15. Dvs at det er muligt for den part der arbejder i DK at trække 100% renter fra i fradrag, og det efterfølgende også er muligt for den part der arbejder i SE at trække de samme 100% fra på den svenske deklaration?
 16. Toft

  Selvangivelse 2011

  Er det muligt for en der bor i SE og arbejder DK, at trække håndværkerfradrag fra på selvangivelsen? Umiddelbart troede jeg bare at det var for folk der boede i DK, lidt ligesom ROT her i SE. Altså, hvis man betaler skat i DK, så kan man ikke få ROT i SE, men kan man så trække sine svenske håndværkerregninger fra i DK? Jeg blev i tvivl, da (så vidt jeg kan se) ingen andre har nævnt det her på debatten, og så læste jeg denne på skat.dk: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1947362
 17. Kan se at enkelte ting umiddelbart kan betale sig at købe i UK frem for DK/SE.... Bl.a. grafikkort og SSD, så er der nogen ko på isen ved at gøre det når nu produktet har fuldstændig samme partnummer i UK, som i DK/SE? Sikkert lamt spørgsmål, men det er trods alt en slat penge hvis det ikke virker. Så længe man ik køber en engelsk PSU, så går det vel, eller hva? ;)
 18. I følge www.bmw.se så er grundprisen for en 550d 774.800 sek. Og da 550d kun kommer med xd, så er det for at sammenligne lidt, 225.000 sek mere end en 535d xd... For at sætte det i perspektiv, så er en 535d xd kun 40.000 dyrere end en 530d xd, så tja, hvis man vil være toppen af poppen må man betale ved kasse 1.
 19. Hvis man er til pendlerbil med performance, så er det vist snart tid til at skyde sin halvsløje 535d af, og hoppe over i den nye BMW 550d.. Hold da kæft den kan lægge fra land med sin R6 trippleturbo på 381 hk og 740 nm - spændende :) http://performancedrive.com.au/video-bmw-m550d-tri-turbo-does-0-250kmh-with-ease/ Gearkassen kunne dog godt veksle lidt hurtigere, men det er jo heller ikke en racer :p :th2:
 20. Toft

  El-forbrug i hus/villa

  Ja, jeg har også selv en lille elmåler som gennem årene har siddet i diverse udtag, og Eon's modeller virker til sammenligning pålidelige. Dog har jeg aldrig haft min egen elmåler i køleskabet, men kunne være jeg skulle prøve og se om det kan være rigtigt at det anvender under 1kw på 10 døgn Nej det er der ikke. Tror bare at mit udstyr nok er lettere defekt så. Btw, hvis du går hen på sensor 9 på enheden der, så står der på min "Mätare: 000000 kWh".... Burde sensoren ude på eltavlen ikke registrere hvad måleren på eltavlen rent faktisk står på? Altså den registrere alt forbrug, så hvorfor ikke også lige målerens aktuelle status? Har prøvet et par gange manuelt at ændre 000000 til det aktuelle tal som står på eltavlen, men "mätaren" på enheden tæller sgu bare ikke en skid..
 21. Toft

  El-forbrug i hus/villa

  Kan se der er andre der har fået Eon's 100koll pakke.. Så kunne jeg godt tænke mig at spørge hvor imponeret folk er over det grej I har modtaget.....? Eller er det bare mig der har fået noget lort der virker som vinden blæser.... Displayet viser dashes stort set konstant selv om der er 4 streger i "forbindelsen mellem sender og modtager", også alligevel pludselig så viser den husets forbrug et stykke tid, for så at vise dashes igen i et par minutter. Har desuden leget lidt med det, og har kunne konstatere at vi havde et el-forbrug på 850W i et kvarter selv om alt var slukket... Til sidst var det ud på el-tavlen og tage en sikringsgruppe af gangen i off og derefter i on. Og så først der faldt forbruget (i Eon's lille smarte enhed) så til ca 50W hvilket passer nogenlunde når alt er slukket, undtagen køleskab/fryser og andet der bruger lidt strøm i stby. De tre elmålere som kan sættes i en kontakt, der har jeg haft en siddende i et gammelt normalstort køleskab i nu 10 døgn. Et køleskab som er en smule utæt og lappet sammen, og jeg har set/aflæst at det en gang i mellem anvender omkring 170W når det køler, men sammenlagt har køleskabet i følge Eon's enhed ikke en gang anvendt 1 kw endnu på 10 døgn!?! Utroligt energivenligt gammelt lortekøleskab må man sige... Synes umiddelbart det virker liiidt fesent det der 100koll.. PS. Nej, der er ikke noget i vejen med afstanden fra min elmåler og der til hvor Eon's lille displayfætter står, så det er ikke derfor jeg bare har dashes 50 min i timen.. Og det er heller ikke sat forkert op, hvis det havde kunne lade sig gøre at gøre det...
×
×
 • Create New...