Jump to content

Nils

Members
 • Content Count

  3,264
 • Joined

 • Last visited

About Nils

 • Rank
  Advanced Member

core_pfieldgroups_99

 • Biography
  Boet i Sverige siden juni 2001. Laaangt ude på landet.
 • Location
  Södra Hultseröd, Eslöv
 • displayname
  Nils Mølgaard

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Der er ingen, der bliver smidt ud. De får bare ingen penge.
 2. Sommeren er jo højsæson for "skojarbolag", der sender regninger ud til alle mulige, der måske betaler. Og hvis de ikke betaler de falske regninger, er det bare ærgerligt for forbryderen. Polisen kunnne ikke drømme om at gribe ind over for disse "skojare", der opererer fuldstændigt åbenlyst, da mange af dem enten ikke tager telefonen eller er meget "otrevliga". Ligesom svenske brandfolk med støtte i arbejdsmiljøloven aldrig går ind i et brændende hus, hvis det kan være forbundet med fare, så kan arbejdsgiveren ikke forlange af en svensk polis, at han kontakter personer, der måske vil optræde ubehageligt, hvilket desværre udelukker de fleste kriminelle. Men hvert år har det svenske politi ca. 5.000 sager vedrørende personer, der lader vandet udendørs, og de håndterer disse sager fantastisk dygtigt og vigtigst af alt, så har de det rart imens.
 3. Hvem er Igår og Idag? russiske pornostjerner? Danske er de sgu da i hvert fald ikke. "Dagens" er forsvundet, så man må bruge "nyeste". Dermed forsvinder alle nye indlæg hastigt ud af øje og ud af sind. Lige nuher læste jeg denneher tråd og klikkede væk igen, og så var den jo forsvundet fra nyeste. Nu har jeg så fået "dagens" som mit specielle dybe startlink, og så kan jeg jo gå tilbage, ellers ville den bare være forsvundet indtil en anden "fornyede" den, og så ville I være gået glip af denne værdifulde kommentar. I dag er det ni år siden jeg for første gang satte nøglen i døren til mit svenske hus. Øresundsbrons beton var stadig let fugtig, Al Gore havde netop afsluttet opfindelsen af internet og fuskede så småt med goreball warming. Dengang var det interessant i sig selv, at der overhovedet fandtes et forum som Øresundsdebatten. Det er banalt at konstatere, at det ikke længere er så interessant, og at det kræver et minimum af udvikling, hvis det fortsat skal være interessant og ikke bare ende som et mere og mere lavmælt sludrehjørne, der til sidst slumrer hen.
 4. Kan ikke besvares enkelt. Det reguleres af overenskomsten og af Lag om Anställningsskydd, LAS.
 5. Der er næppe nogen økonomiske fordele at høste, for hvis den svenske arbejdsgiver betaler en virksomhed for at udføre tjenester i stedet for at udbetale løn, så sparer han de sociale afgifter, men skal til gengæld betale mere til underentrepenøren for at HAN kan få råd til at indbetale SINE sociale afgifter på den løn han tager ud. En fordel for arbejdsgiveren er, at det er nemmere at opsige en kontrakt end at fyre en medarbejder.
 6. Försäkringskassan hedder den myndighed, der udbetaler størsteparten af de sociale ydelser i Sverige, men den opkræver ikke noget af arbejdsgiveren - det gør Skatteverket derimod. Arbejdsgiveren indbetaler såkaldte sociale afgifter til staten. De udgør ca. en tredjedel af lønnen - en skjult skat, som du ikke kan se på din lønseddel.
 7. "Med uden renter" er egentlig meget præcist formuleret, for renterne hedder bare noget andet.
 8. Negativ kapitalindkomst kan trækkes fra kapitalindkomst på selvangivelsen, men det er kun halvdelen af tabet på bolighandlen, man kan trække fra.
 9. Jeg kan ikke finde "dagens meddelelser", så alle nye indlæg forsvinder ud i mørket hurtigere end hurtigt.
 10. Nils

  el-vandvarmer

  Det var en bette jen. Jeg ville tjekke Biltema. Hedder en varmvattenberedare.
 11. Du havnede under svenske skatteregler allerede da du folkbokförte dig i din lejlighed for år tilbage, og der forbliver du indtil du opgiver boligen. At du betaler skat i arbejdslandet gælder uanset om du er fuldt eller begrænset skattepligtig. Eventuel løn du tjener i Sverige skal beskattes i Sverige, så du er i princippet ligesåmeget en svensk skatteyder som dine svenske naboer. Men send en mail til Skatteverket og hør, hvad de mener der skal til for at din fulde skattepligt er ophørt.
 12. Hvis man lejer en svensk lejlighed og folkbokförer sig der, så indtræder der fuld skattepligt til Sverige, og den ophører ikke automatisk igen, blot fordi man ændrer adresse. Hvis du sidder i samme gamle lejlighed, hvor du har boet hele tiden, og vil fortælle Skatteverket, at din fulde skattepligt var ophørt i den periode, hvor du boede i Danmark og solgte din danske ejendom, så har du en meget dårlig sag. Det kan du få bekræftet ved at spørge Skatteverket.
×
×
 • Create New...