Paul

Members
 • Antal indlæg

  1.050
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

About Paul

 • Rang
  Advanced Member
 • Fødselsdag 09-11-1966

core_pfieldgroups_99

 • Biography
  Flyttede til Sverige juni 2006
 • Location
  Malmö

Profil information

 • Gender
 1. Apropos overskriften på denne tråd: Dyb krise i Postnord Danmark: Politikere chokerede. PostNords årsregnskab blev fremlagt i fredags. Det er først i dag, en weekend og tre arbejdsdage senere, at der kommer en reaktion fra de danske ejere. De svenske ejere var oppe i det røde felt allerede i torsdags i den landsdækkende presse.
 2. PS. Og det er lige meget om man er logget ind eller ej. PPS. Men, hvis man højreklikker på "Ret", så kan man godt rette indlægget i et nyt vindue.
 3. Har lige fundet en bug mere. Øverst og nederst på siden findes en blå navigationsbar. Det er ikke muligt at venstre-klikke nogle af linkene <<, PREV, 1, 2, 3, 4 og 5, men man kan godt højre-klikke dem og åbne siden i et nyt vindue (Firefox og Vivaldi).
 4. Et før og efter billede. Læg mærke til, at "Anmeld indhold" er highlighted i det nederste indlæg, både før og efter "citér" og "ret" linkene forsvinder.
 5. Dette indlæg er skrevet i Vivaldi. Jeg forsøgte at rette det tidligere indlæg, og det kan man heller ikke i Vivaldi.
 6. Det har den ikke problemer med fordi Vivaldi er en light udgave af Chrome. Det fortæller Vivaldis user agent id: "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/56.0.2924.88 Safari/537.36 Vivaldi/1.7.735.46". Problemet med mange websites er ofte, at de kun er optimeret for den mest udbredte layout engine, hvilket for tiden er den Chrome benytter, og som tidligere var den Internet Explorer benyttede. Det er ganske enkelt sjusk. Problemet med produkter fra hhv. Google (Chrome), Microsoft (Edge og IE) samt Apple (Safari) kan være, at man risikerer, at ens personlige og følsomme oplysninger bliver delt med Uncle Sam.
 7. Rot- och rutarbete
 8. De indsender en ansøgning til Skatteverket, så de trækker det fra på fakturaen til at begynde med. Nogle firmaer tager et gebyr for at udfylde og indsende ansøgningen til Skatteverket. Problemet opstår, hvis man "glemmer" at fortælle dem, at man ikke kan få RUT-avdrag. Så er fanden løs i Laksegade, og man får endnu en faktura på differencen. Min oplevelse er den, at alle går ud fra, at du kan få RUT-avdrag. Det er meget eksotisk ikke at have indkomst i Sverige.
 9. Der skal naturligvis stå: "Dvs. lige godt 350 kilometers optimeret kørsel med det løse (ca. 2 timer hver vej) for hver vognfuld flyttegods."
 10. Nu har jeg nulstillet Firefox til de oprindelige indstillinger, dvs. AdBlock er også væk. Fortsat ikke muligt at rette egne indlæg.
 11. Jeg kan logge ind via Windows/Firefox, men ikke Windows/Edge. Når jeg forsøger at rette mine indlæg så forsvinder linket "Ret" lige efter jeg har klikket det (Windows/Firefox). Det virker når jeg klikker andres indlæg for at citere.
 12. Hvis du ikke kan få mit regnestykke til at gå op er det fordi vi flyttede 162 km væk fra Malmö. Dvs. lige godt 350 kilometers optimeret kørsel med det løse (ca. 2 timer) for hver vognfuld flyttegods. Det tager ca. 2 timer at fylde bilen med ca. 20 kubikmeter flyttegods og 2 timer at tømme den, når det går tjept og efter planen. Man skal lægge én time til, hvis man også skal have kaffe/spise/tisse pauser. Så, for os var det 9 timers flytninger á 4 omgange.
 13. Nej. Den mængde indbo vi har (ca. 60 kubikmeter plus det løse, 3-4 dages arbejde for to personer) kan ikke flyttes for kun 5-6 tusinde SEK. De fem flyttefirmaer vi fik tilbud fra havde ganske enkelt ikke læst vores oplæg, men slammede os med en standardflytning med RUT-avdrag, selvom vi specifikt havde nævnt, at vi ikke har mulighed for RUT-avdrag. I princippet kunne vi naturligvis være ligeglade og sætte dem til jobbet alligevel. Jeg har bare ikke lyst til at vente på det øjeblik det går op for dem hvilken timepris de egentlig arbejder for, og pludselig ringer og forlanger flere penge inden de påbegynder aflæsning.
 14. RUT-avdrag fungerer kun når man har indkomst i Sverige.
 15. Senest vi flyttede benyttede vi Möbelkillarna. De ligger fornuftigt rent prismæssigt og tilbyder også magasinering og städ. Du skal være meget opmærksom på, hvor mange kubikmeter dit flyttegods fylder og bestille vogn og antal flyttefolk der matcher, så flytningen ikke sker på overtid (mere for jeres egen skyld). Vi bestemte os for, at Möbelkillarna kun flyttede møblerne, da vi ikke selv kunne løfte nogle af dem, og de fyldte lige godt 20 kubikmeter. Vi flyttede selv resten med udlejningsbiler, og blev overraskede over, hvor meget man kan stuve sammen i en lejlighed. I alt flyttede vi selv ca. 40 kubikmeter (ca. 90 flyttekasser plus det løse), hvilket svarer til at køre to gange med en liftbil til lille kørekort samt én gang med en lidt mindre udlejningsbil. Inden vi besluttede os for Möbelkillarna havde vi fra anden side fået tilbud på 5-6.000 SEK for at flytte ovenstående, en 3-værelsers, 75 kvm lejlighed i Malmö, inklusive flyttstäd. Så billigt kunne vi ikke selv gøre det, da selve flytningen tog 3-4 dage á 8 timer per dag. Så vi syntes det var utopisk at andre kunne gøre det til den pris - og samme kvalitet.