Jump to content

Auxois

Members
  • Antal indlæg

    9
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

About Auxois

  • Rang
    Newbie
  • Fødselsdag 07-08-1983

core_pfieldgroups_99

  • Biography
    GÆT!
  • Location
    Oxie
  • Interests
    Biler, piger og musik
  • Occupation
    Evighedsstuderende
  • displayname
    Auxois

Kontakt metoder

  • Website
    http://www.auxois.dk
  • Skype
    auxois@auxois.dk
  1. Tilmed er C-klassen (forholdsvis) ny, 08 mener jeg den nye kom :-)
  2. Der er et par (forholdsvis) ubekendte faktorer med... Dels er det en ubekendt faktor hvornår afløseren for den pågældende bil kommer (som utvivlsomt vil påvirke gensalgsprisen), og dels, så vil vedligeholdsomkostningerne også spille ind. Mercedes er dog billige i reservedele og er kendt for at holde, så en sådan er nok ikke helt ved siden af :-)
  3. Min Volvo er gået igennem syn to gange uden problemer. I DK er de, så hudt jeg visker, også blevet tilladt, så længe den originale "filterkassebund" ikke er fjernet.
  4. Glem ALT om bokstuning. Få din bil chippet et sted, hvor de ved hvad de laver og som har gjort det før, fremfor at sætte "X" boks til "X" bil. Der er alt for mange usikre parametre, særligt ved moderne biler med tryk. Jeg fik i onsdags chippet min Volvo hos T.M. Chiptuning ( http://www.tmchiptuning.com ), der hører til oppe i Hjälteby, men som er i Malmö ca. én gang om måneden. Thomas er tysker, men snakker OK svensk. Mit halvt danske/halvt svenske havde han dog svært ved, hehe, så han spurgte bare, om engelsk var OK, hvilket det naturligvis var (han taler klart bedre engelsk end den typiske tysker (og dansker, for den sags skyld)). Efterfølgende satte han sig så for at udlæse fejlkoder på bilen via OBD-II (nul, meget rart på en bil, der er 10 år gammel :-) ), da han ikke vil lave biler, der er fyldt med fejl. Da dette var overstået, så blev motorrummet åbnet, og han fik på mindre end 30 sekunder pillet ECU'en ud og lagt på bordet, som han så begyndte at kigge nærmere på. Efter et par minutter satte han sig så ned for at kigge på data, og begyndte så herefter at modificere ECU'en (at kigge på kurver KAN være spændende ;-) ). Efter endt "chipning", ca. 45 minutter, så bad han mig om at tage en prøvetur. Jeg kørte stille og roligt op til det kæmpe kryds ved Entré, hvor man lige kan lade bilen strække lidt ud, og kunne med det samme mærke, at den særligt i mellemaccelerationerne nu trækker LANGT bedre. Jeg er ret imponeret, særligt med tanke på, at den faktisk kører en smule længere på literen efter tuningen. Efter endt prøvetur var det bare at køre tilbage til værkstedet, hvor jeg kunne fortælle ham, at jeg var mere end tilfreds og kunne betale ham et yderst fornuftigt beløb (glem ALT om de danske tunere, T.M Chiptuning er langt under halv pris). Hvis det ikke er tydeligt nok, så kan jeg snildt anbefale Thomas hos T.M. Chiptuning. Han lavede i øvrigt en Chevrolet Tahoe før mig og skulle lave en E90 335i efter mig, så det er ikke kun kedelige Jønson-biler han laver ;-)
  5. En Gålf på en bane? Det var en joke, ikke? ;-)
  6. Auxois

    Bilvask - hvor?

    GDS-vask kan ALTID bedst betale sig om aftenen, særligt med henblik på antallet af "besøgende" samt antallet af insekter man møder efter endt vask :-) Jeg benytter selv Turtlewax's Car Wash i Svågertorp og Preem i Oliehamnen. Har i øvrigt lige været samtlige indlæg i tråden igennem, og er lidt overrasket over, at folk ikke har nævnt GDS-vasken på dét, der tidligere var Texaco på Roskildevej i Rødovre (som vist er en Shell nu?) og så Shell i Tåstrup, der er indendørs med to pladser. Dem brugte jeg sev flittigt i 2005 og 2006, og af hvad jeg ved, så er specielt Shell i Tåstrup ret kendt for GDS-vasken :-) Hvordan det forholder sig i Jylland ved jeg dog ikke, men ja, man kan godt undre sig over, at GDS-vask ikke er mere udbredt i DK kontra Sverige.
  7. ... Et olieforbrug på 1 liter pr. 10.000 km er ikke specielt alarmerende. Nu ved jeg godt, at VAG kører med Longlife-olie samt serviceeftersyn (nu), men det ER altså stadig ret godt holdt oppe imod fx Peugeot, der på deres 1.8 motorer jo nærmest (fra importørens side i DK) foreskriver et olieforbrug på 1 liter pr. 1000 km (!!!!), altså 10 gange så højt et forbrug. Bl.a. Peugeot 306, 406 og til dels også 407 har haft massive problemer med olieforbrug uden der er blevet foretaget specielle forholdsregler. Nej, hvad jeg synes er mere alarmerende er nok, at din olielampe i det hele taget lyser. Jeg ville med det samme køre bilen på værksted og undersøge (eller få undersøgt ;)) årsagen, da det i værste fald kan være lig med en defekt oliepumpe, hvorfor du højst sandsynligt kan vinke farvel til motoren i tilfælde af dette. :thumbdown Et minus på 1 liter olie burde ikke få din olielampe til at lyse, med mindre den kører med fx under 4 liter olie og du foretager meget skarpe, hurtige sving :)
  8. ... Synes også i ta'r det alt for seriøst... Nu var det jo bare et parameter, der blev sat op for sjov, tror ikke det var CACs mening at lave en gennemgående udregning af forbrug kontra indkomst, hvorfor det vel ikke er nødvendigt med kommentarer om "jamen så skal vi også ha' dit og dat med", det ville for det første være et yderst besværligt regnestykke og dernæst - Hvad skal vi bruge det til? ;) Næh, CACs hurtige "formel" er da sjovere og hurtigere at gå til, omend ikke så fyldestgørende, men jeg pointerer - Sjovere :th2: Min eget tal lyder på 0,096, endda på trods af, at jeg stadig er bosiddende i DK (lidt endnu) :o ...og som lille sidenote kan det nævnes, at det her så var min første postering her på sitet
×
×
  • Tilføj...