Jump to content

jolin

Members
 • Content Count

  623
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

jolin last won the day on July 12 2021

jolin had the most liked content!

About jolin

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/29/1982

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Malmö, Sweden
 • Occupation
  Student
 • displayname
  JOLIN

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Danmark er åbenbart ikke på listen mere? https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/
 2. WTF? Kontrollen skal udføres på det lille stykke asfalt til højre når man kommer ud af tunellen mod DK?!? Jesus.... jeg troede kontrollen skulle foregå på den svenske side efter bommene i betalingsanlægget. Der har jeg da set danske toldere før. Suk....
 3. Hej, Jeg antager her, at du bor i Sverige og at der ikke er sket de store ændringer i dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Sverige siden jeg selv studerede for snart 10 år siden. Derudover så tænk på at jeg ikke er revisor, skatteekspert eller lign. Men med det sagt... Du bliver som sådan ikke fritaget for at betale skat af din SU. Danmark har slet ikke ret til at opkræve skat af din SU! Hvis du arbejder i Danmark og bor i Sverige, skal du betale skat af din løn i Danmark, fordi sådan er aftalen ml DK/SE. Men al anden indkomst skal beskattes i Sverige, da du er fuld skattepligtig i Sverige. Der er dog lige det tvist, at "studiebidrag" i Sverige ikke er skattepligtigt og dansk SU betragtes netop som (og er) studiebidrag. Kort sagt: DK skal ikke beskatte SU'en, kun din lønindkomst fra DK. SE skal beskatte øvrig indkomst men de beskatter ikke studiebidrag = din SU er skattefri. SKAT i Danmark ville have et "hemvistintyg" fra Saktteverket i Sverige som en eller anden form for dokumentation. Jeg forstod aldrig hvorfor, SKAT kunne jo godt se at jeg boede i Sverige. Men det er bare at gå ned på Skatteverket og bede om det. Det kan godt være de spørger hvorfor du skal bruge det, og det kan godt være lidt svært at forklare. Personen du taler med ved sikkert ikke ret meget om at SU ikke skal beskattes i DK osv osv. Jeg endte med at få en masse penge tilbage og DK stoppede med at opkræve skat af SU'en fremover. Dejligt ?
 4. Jeg er her også af og til. Så godt tråden tilbage i maj, men havde simpelthen glemt mit login ;)
 5. Øresund beder om hjælp - bilisterne kører alt for stærkt http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-10-21-oeresund-beder-om-hjaelp-bilisterne-koerer-alt-for-staerkt
 6. Min bil er desværre blevet påkørt mens den holdt parkeret, og har fået grimme skader bag på, bla. er den ene baglygte ødelagt. Min bil blev ramt af en bil, der måtte undvige en anden bil, der foretog en u-vending uden at orientere sig ordentligt. Ingen er kommet noget til, der er styr på alle parter involveret, alle er forsikret, og der er politirapport på ulykken (en af bilerne involveret var faktisk en polisbil ). Skylds-spørgsmålet finder forsikringsselskaberne/polisen vel ud af, men jeg kan umuligt have nogen skyld i ulykken eftersom min bil holdt lovligt parkeret. Alligevel vil mit forsikringsselskab ikke dække nye baglygter med en højere pris end hvad standard "originale" baglygter koster, til trods for at jeg for et par år siden købte nye LED-baglygter til bilen, og har bedt om de samme eller tilsvarende lygter. Men nej, jeg skal betale en eventuel merpris (og skal muligvis også selv ud at købe lygterne da værkstedet kun handler originale/oem-dele. Fair nok, den del kan jeg godt klare) Øhhh er der noget jeg overser her? Jeg har aldrig haft med bilforsikringen at gøre andet end ved et stenslag. Jeg mener der er en forsikret modpart der er skyld i ulykken, og som vel dækker mit forsikringsselskabs udgifter ved reparation af min bil. Hvorfor skal jeg stilles "ringere" med alm. baglygter? Jeg har iøvrigt helförsäkring, men det er vel irrelevant når der er en ansvarlig modpart. Tak for inputs/kommentarer.
 7. God ide! Det vil jeg gøre.
 8. Jeg har brug for PR koder til min Seat Leon. koderne jeg leder efter står ikke i servicehæftet, Det er til for- og bagskiver. Er der nogen herinde der har adgang til https://erwin.seat.com/ eller på anden måde kan slå det op ud fra et stelnummer?
 9. Tag en fotokopi af dit danske kørekort (for- og bagside) samt af anøgningsskemaet (udfyldt) fra transportstyrelsen. Hav også andet gyldigt billede-id på dig (pas) i perioden. Ovenstående gjorde jeg, og jeg kan ikke se, at der så meget andet man kan gøre. Fik dog aldrig behov for at vise noget for hverken Kling og Klang eller Vlado og Henrik :)
 10. Hvis der står på forskudsopgørelsen at den er beregnet ud fra reglerne for Grænsegængere så er der ingen ko på isen. Bare skriv renterne i de almindelige "danske" felter for renteudgifter. Det er jo "bare" forskudsopgørelsen så det betyder ikke så meget. Det er på årsopgørelsen at det skal stå rigtigt og der skriver du det bare ind rette sted. Jeg skal nu for 4. år i træk kontakte SKAT for at blive beskattet efter grænsegænger-reglerne, og sidst fik jeg oplyst at det skulle alle. Men det er jo kun fint hvis du slipper.
 11. Ja, såfremt altså du vil beskattes efter reglerne for grænsegængere. Ellers får du alligevel ingen fradrag for renteudgifterne uanset hvor du skriver dem ind. Har du glemt tråden fra sidste år? ;-)
 12. Rubrikken hedder "Renteudgifter vedr. udenlandsk ejendom" men det er en eller anden pseudo-rubrik som man ikke selv kan udfylde og den har ikke et rubriknr. På min årsopgørelse fra 2015 står alle fradrag osv. nævnt og rubrikken står der også, dog er rubriknummeret blankt. Du KUNNE gøre det at skrive dem ind i rubrik 481 "Renteudgifter af gæld til pengeinstitutter mv.", og når så årsopgørelsen kommer kan du skrive renterne ind det rigtige sted. (Ja man kan sjovt nok selv skrive det ind rigtigt ved årsopgørelsen, bare ikke ved forskudsopgørelsen). Men da man alligevel aktivt skal kontakte SKAT hvert år for at blive beskattet efter reglerne for grænsegængere, kan du lige så godt oplyse rentetudgifterne der også. Så skriver SKAT dem ind det rigtige sted.
 13. Det er vel ligesom det gamle brokort, som heller ikke fulgte pristrappen. Turen kostede "fuld brobizz pris", i dette tilfælde 159 kr, som jo også er en slags rabat i forhold til normalprisen.
 14. Jo, Hyllie er Sverige men du ankommer fra et andet land. På samme måde som når du lander med et fly i Arlanda fra et andet land. Arlanda er også i Sverige men...
×
×
 • Create New...