Jump to content
biz

Nu får vi snart lönforhöjelse! (Finansiel Krise til debat)

Recommended Posts

Man burde kunne se intradag kursodviklingen her: (vælg "1 dag" eller "5 dage" i bunden af grafen) http://www.valutakurser.dk/currency/showgraph.aspx?valutaid=638325 Til smartphone kan man downloade en app, som hedder "XE Currency". Den kan vise intradag udvikling. Ligeledes har de en hjemmeside: http://www.xe.com/currencycharts/?from=DKK&to=SEK&view=1W

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Det overrasker mig egentlig en del at kursen pludseligt falder så meget. Næsten alle ventede jo at Riksbanken ville sænke renten ned til næsten ingenting, fordi at ECB havde gjort det allerede. Det var måske godt nok forventet at renten ville blive 0,1% og ikke rent 0%, men jeg kan ikke se at det skal gøre sådan en kæmpe forskel. Det var som om at markedet havde glemt at der skulle være møde i Riksbanken og først pludseligt kom i tanke om det i denne uge. Det er lidt sværere at spå om kursen fremover. Nu hvor renterne ikke kan sættes længere ned er der ikke nogen indflydelse fra disse i et par år frem. Fremover bliver det snarere en konkurrence om hvem der laver flest utraditionelle tiltag (i.e. = pengetrykkeri af bagvejen) - ECB eller Riksbanken?

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Så passer trådens oversigt igen :) Nu er vi kommet under 0,80 igen. Trenden har været nedadgående på det seneste. 0,7964 hedder sidste kurs. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der har trukket det sidste stykke - altså udover uro i det svenske politiske system - men det var jo i sidste uge at det blev udløst.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Kunne det lige tage at stoppe? Den er jo i frit fald i disse dage! Jeg har nogle slanter der skal overføres til dk og det går den HELT forkerte vej. ?
Og jeg har lige overført en ekstra stor sum, da den lå omkring de 80 - jeg tænkte, at den jo nok ryger op igen... )-: Vh, Lars.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Den norske krone er faldet pga. den faldende oliepris. Hvorfor den svenske krone falder er lidt mere indviklet. Godt nok var Riksbanken ude med rentebesked i dag, men de sagde helt som forventet at de vil holde renten på 0% - bare i endnu længere tid. Det må være på grund af at Rusland crasher, hvilket trækker mange Emerging Markets ned, og Sveriges valuta hører åbenbart stadigvæk lidt med i den kurv - i hvert fald er svenske kroner noget som investorer flygter UD af, når lokummet brænder.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Det er bl.a. pga. at råolie/bensin bliver smidt på markedet til dumping priser, noget som koster Ruslands eksport af samme dyrt. Det hele er organiseret af OPEC og G7 landene, de vil knække Rusland i forbindelse med Ukraine..

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Nu får vi snart lönforhöjelse! (Finansiel Krise til debat)

Det er bl.a. pga. at råolie/bensin bliver smidt på markedet til dumping priser, noget som koster Ruslands eksport dyrt. Det hele er organiseret af OPEC og G7 landene, de vil knække Rusland i forbindelse med Ukraine..
Samt Kinas lagre er fulde og USA er blevet selvforsynende og Saudi Arabien mangler penge men har billig olie så de vil glædeligt efterkomme ønsket fra G7 og Nato om at presse prisen yderligere ned. Det er alt sammen meget godt for at presse de onde onde russere i knæ, men det har også en ret hård påvirkning på alle med en finger i f.eks. nordsø olien eller firmaer med stor eksport til Rusland. Se bare kursen på Mærsk og den Norske krone. For slet ikke at tale om hvad der skete med OW. Bunker. Slagterierne og landmænd er også hårdt ramt. Men alt i alt så er det sgu meget rart når man skal tanke eller veksle penge. Det skal bare ikke fortsætte for længe/langt før de afledte konsekvenser vest for Ukraine også bliver sure for rigtig mange mennesker. It'a all connected dude...!

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...